• Rembrandt

    Rieneke Kroese
  • Gemengde techniek

    Rieneke Kroese
  • Gemengde techniek

    Rieneke Kroese

Rieneke Kroese exposeert in Dorpshuis Duivendrecht

29-08-2019, 10:03 | Lezersnieuws | Margit

Vanaf 28 augustus tot 16 oktober is er een nieuwe expositie te bezichtigen in het Dorpshuis in Duivendrecht met werken van inwoonster Rieneke Kroese. De tentoonstelling heeft de naam 'Uit het hart gegrepen'.

Kroese is autodidact en in haar ontwerpen heeft zij een geheel eigen stijl ontwikkeld met gebruik van gemengde technieken.

“Je creativiteit kunnen uiten geeft mij veel geluk en een eurekagevoel. Iets nieuws creëren en mensen inspireren.” Woorden die als een rode draad door haar oeuvre lopen met een duidelijke boodschap aan de maatschappij. De thema’s rondom de omgang met milieu, de vervuiling en het wegwerpgedrag van blikjes, plastic en afval zijn haar grootste inspiratiebron. Haar schilderijen zijn opgebouwd met veel kleur, bijzondere vormen en gebruik van uiteenlopende materialen.

Een van haar geliefde onderwerpen zijn koeien, de schilderijen zijn opgebouwd uit uitgescheurde en samengevoegde krantenteksten, kunststofverpakkingen en acrylverf.

De gehele tentoonstelling is door Kroese met zorg samengesteld.

Een reusachtige en bijzondere vogel met uitgescheurde plaatjes, glaskraaltjes en acrylverf is het middelpunt van de expositie: de Gierlorre.

Kroese is behalve beeldend kunstenaar ook auteur van meerdere toneelstukken, actief verbonden aan het kostuum- en decorontwerp van toneelvereniging Arti Amsterdam en zij acteert bij toneelgroep Art. Zij heeft meerdere exposities gehad in o.a. Amsterdam.

De expositie is op het Dorpsplein 60, Duivendrecht te bezichtigen tijdens openingstijden:

- dinsdag t/m donderdag van 10.00 – 21.00 uur

- zaterdag van 10.00 -14.00 uur