• Uitreiking Cultuurprijs 2019.

    Marion Kiewik

Deelnemen aan de Cultuurprijs 2020

OUDER-AMSTEL Het thema voor de Cultuurprijs Ouder-Amstel 2020 voor beeldende kunst is 'Daar zit muziek in'. 

De Cultuurprijs bestaat uit een bedrag van 500 euro en de presentatie van het winnende kunstwerk gedurende een half jaar op een ereplaats in Duivendrecht en Ouderkerk.
Deze prijs is mogelijk gemaakt door de gemeente. Het Cultuurplatform (CPOA) heeft een deel van de historische werken van de gemeente, die decennia in een depot lagen, in 2013 mogen veilen en verkopen. Een deel van het bedrag dat hiermee verkregen is, heeft de gemeente beschikbaar gesteld aan het CPOA. Daarmee zal het CPOA vijf keer de uitreiking van de Cultuurprijs organiseren.

DEELNEMEN Iedereen vanaf 12 jaar, woonachtig in Ouder-Amstel, kan deelnemen aan de Cultuurprijs. Opgeven vóór 1 april via het aanmeldingsformulier. Het werk moet ingeleverd worden vóór 28 september in het Dorpshuis in Duivendrecht. Alle vormen van beeldende kunst kunnen worden ingezonden. Het werk mag niet groter zijn dan 70 bij 90 cm. Een schilderij, foto, collage, e.d. moet een ophangmogelijkheid aan de achterkant hebben.

Het werk wordt in oktober in het gemeentehuis in Ouderkerk geëxposeerd en in november in Dorpshuis Duivendrecht. Er komt een feestelijke prijsuitreiking in het Dorpshuis Duivendrecht.