• josé van dijk

Koopzondag in sfeervol Ouderkerk

OUDERKERK Komend weekeinde verwachten de ondernemers grote drukte in het dorp. En ze zijn er klaar voor. Zaterdag treedt een smartlappenkoor op en wordt kerststol uitgedeeld. Zondag 23 december zijn veel winkels open.

Samen met de sfeervolle verlichting zorgt de BIZ voor kerstgezelligheid in Ouderkerk. "De sinterklaas tijd is een gezellige drukte geweest", zegt José van Dijk, voorzitter van de BIZ waarbij alle ondernemers in het Ouderkerkse winkelgebied zijn aangesloten. "Voor de kerst hebben we ons best gedaan om het dorp aantrekkelijk te maken" De grote kerstboom op het Kampje staat er weer. Dit jaar gesponsord door Maurice Frantzen van het gelijknamige advocatenkantoor en oud-voorzitter van de BIZ. Nieuw dit jaar zijn alle kleine kerstbomen die verspreid door het winkelgebied staan. En aan alle deuren van ondernemers hangt een verlichte kerstkrans.
Doel van dit alles is Ouderkerkers in het dorp te houden. "Ons dorp heeft alles op loop- en fiets afstand. Dus geen gedoe met parkeergarages en files", zegt José van Dijk. "Shop
Local is dan ook het thema van deze decembermaand."

Zaterdag 22 december treedt het Ouderkerkse smartlappenkoor Parels uit de Polder op voor het winkelend publiek. Zij staan tussen 11.00 en 13.00 uur op het Sluisplein en vanaf 13.30 uur voor het gemeentehuis. De BIZ deelt zaterdag sneetjes kersstol uit. Zondag 23 december is het koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur.