• Het Kofschip

Kleuters Kofschip bezoeken Poppentheater

OUDERKERK De kleuters van basisschool Het Kofschip in Ouderkerk hebben net voor de herfstvakantie een bezoek gebracht aan het Poppentheater in Amstelveen. Ze hebben gekeken naar de try out voorstelling Ko met de Vlo.

Lisette Poppe, jeugdcoördinator van de school is enthousiast: ,,In opperbeste stemmingen gingen we onder begeleiding van ouders met auto's op reis naar Amstelveen. In het Amstelveens Poppentheater keken de kleuters van Het Kofschip hun ogen uit. Een gezellige foyer met speelplekken waarbij iedereen zelf poppenkast kon spelen. In de zaal was het nog licht. Zo konden ze eerst even rondkijken en wennen aan de nieuwe omgeving. Toen ieder een plekje had gevonden mochten we live kennis maken met Ko en vertelde één van de kunstenaars van Lichtbende wat er ging gebeuren. De lichten werden gedimd en de voorstelling begon. Een voorstelling die nog echt niemand had gezien, wij waren de eersten. Het werd onvergetelijk. Magisch, kunstig, betoverend, muzikaal, prachtige plaatjes van de toverlantaarns en kunstenaars die een goed verhaal tot een unieke belevenis maken."

Na afloop kon iedereen een praatje maken met de kunstenaars. Poppe: ,,Zij waren immers heel benieuwd wat wij ervan vonden. De kleuters hadden goede tips voor hen die zij zeker gaan gebruiken om de voorstelling nog beter te maken. De kleuters, moeders en juffen hebben enorm genoten. Zeker voor herhaling vatbaar. Het Kofschip vindt het belangrijk dat leerlingen van jongs af aan in aanraking komen met kunst. In het lesaanbod maar ook door buitenschoolse activiteiten zoals deze activiteit."

Voor meer informatie: www.hetkofschip.nl.

Op de website www.amstelveenspoppentheater.nl staan alle voorstellingen en algemene informatie van het theater.