• user

Klachten over verkeer op het Reijgershof

OUDERKERK Sabina Vriend van de Reijgershof ergert zich aan de verkeerssituatie in haar buurt.

"Onlangs las ik dat bewoners van de Jacob van Ruisdaelweg overlast hebben van mensen die daar parkeren om bus 300 te nemen naar werk of Schiphol. Het speelt ook wanneer er een evenement is in de Arena of de Ziggo Dome. Ook op het Reijgershof is er de laatste tijd steeds meer overlast. Moet ik overdag even weg, dan kan ik bij terugkomst, ook midden op de dag, niet meer in de buurt parkeren. Op zaterdagavond is het vaak raak. Als ik zwemles heb gegeven, dan kan ik weer tien minuten lopen vanaf mijn auto naar huis. Zelfs in Amsterdam was het niet zo erg toen ik daar woonde."
"Soms rijden zelfs mensen die in Ouderkerk wonen nog een klein stukje met de auto om te parkeren op het Reijgershof, zodat ze maar drie stappen met hun rolkoffer hoeven te lopen naar de bus….. Overigens speelt dit probleem in een tamelijk groot gebied op loopafstand van de bus, bijvoorbeeld ook in de Abraham Rademakerstraat."
"Ik heb de gemeente aangeschreven of er iets bedacht is om dit op te lossen. Een blauwe zone met ontheffing voor bewoners bijvoorbeeld. Of een parkeervergunning tegen een symbolisch bedrag. Maar ik heb nog geen antwoord gekregen."
"Jammer is ook dat er nu voor een deel van het Reijgershof een stopverbod is ingesteld, zodat het op het deel waar onze kinderen fietsen nóg drukker gaat worden. Wie bedenkt er zo'n plan? Het is nu al totaal onveilig."

REACTIE De gemeente laat desgevraagd weten dat men zich realiseert dat door het toegenomen autobezit niet altijd direct bij de eigen woning parkeerplaats is, wat overigens niet meer het uitgangspunt is. Voordat in omgeving van de Jacob van Ruisdaelweg en het Reigershof lokale oplossingen kunnen komen, moet er eerst onderzoek worden gedaan. De aanleiding om op een deel van het Reigershof een verbod in te stellen om stil te staan, heeft te maken met het met de auto brengen en halen van de schoolgaande kinderen, dat kan zorgen voor verkeersonveilige verkeerssituaties.