• De wielerronde van Ouderkerk in 2017.

    Archief

Jubileum Wielerronde Ouderkerk op 15 juni in De Ronde Hoep

OUDERKERK In juni van dit nieuwe jaar wordt de vijftigste wielerronde van Ouderkerk aan de Amstel gehouden. Het organiserende wielercomité wil dat jubileum in 2019 vieren met de organisatie van een uniek wielerevenement: de Wielerronde van de Ronde Hoep.

Ooit, in de jaren '50 is er ook een wielerronde in de Ronde Hoep verreden en het zou volgens de organisatie prachtig zijn als dat anno 2019 nog een keer kan plaatsvinden. Er worden inmiddels dan ook voorbereidingen getroffen om de jubileumronde niet te laten verrijden in het dorp, maar in het buitengebied van De Ronde Hoep.


De jubileumronde moet dan plaatsvinden op zaterdagavond 15 juni. Om 19.00 wordt er gestart met een Ploegentijdrit voor teams van vier renners waar alle regionale renners en recreanten voor kunnen inschrijven. Vanaf 20.00 vindt de start plaats voor meerdere pelotons wielrenners die drie of vier ronden Ronde Hoep gaan koersen. Rond 21.45 uur moet de finish gaan plaatsvinden.

´Hoewel het op de zaterdagavond meestal vrij rustig is in de Ronde Hoep, vergt één en ander wel een aantal maatregelen waarbij de organisatie zorgt dat eventuele overlast voor bewoners en bedrijven wordt beperkt. Zo zal De Ronde Hoep beveiligd worden door verkeersregelaars en zal het voor verkeer wél (beperkt) mogelijk blijven om in bepaalde tijdsblokken met de klok mee te rijden, ´ aldus de organisatie in een toelichting op de plannen.

Start en Finish zijn op de Verlengde Polderweg, waarna de renners in de richting van de Voetangelbrug en door naar de Waver zullen vertrekken,¨ aldus de organisatie. Het wielercomité hoopt dat hiermee een passend jubileum-evenement gehouden kan worden.

De wielerronde van Ouderkerk heeft een rijke historie. Bekende wielrenners, dorpsgenoten en renners uit de omgeving vierden in Ouderkerk hun triomfen. Dat begon ooit met Gerrie Knetemann, tweevoudig winnaar (ook Tim Krabbé schreef hier ooit over), later Steven Rooks en recent reden huidige profs als Riejanne Markus, Dylan Groenewegen en Wilco Kelderman hun koersen in Ouderkerk.