• Bas Eenhoorn 5425510_252357_bas-eenhoorn.jpg

    Gemeente Amstelveen

Ingezonden brief: Een moedig man

Eindelijk zijn er aanbevelingen om de bestuurlijke samenwerking in de zuidflank van Amsterdam, tussen de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Uithoorn en Ouder Amstel, te agenderen. De poging van de Amstelveense burgemeester tot het slechten van die drempel verdient een pluim. Helaas valt te betwijfelen of hiermee de teerling is geworpen. Want in de betreffende gemeenten lijkt geen enkele volksvertegenwoordig(st)er over bestuurlijke samenwerking op formele wijze te willen praten. De heer Eenhoorn krijgt van alle kanten mest over zich heen. Ook van college en gemeenteraad Ouder-Amstel. Onterecht!

Met het oog op de toekomst en vele grote ruimtelijke projecten, zeker ook in de gemeente Ouder-Amstel, mag van de zittende volksvertegenwoordig(st)ers in elk geval verwacht worden dat zij een begin maken om met elkaar praten.

Het vrijblijvende samenwerken zoals dat nu in de deelregio Amstelland – Meerlanden van de Metropool Regio Amsterdam plaatsvindt moet afgelopen zijn. Want afspraken genomen in de deelregio zijn niet afdwingbaar en het vigerende convenant laat de publiekrechtelijke positie en bevoegdheden van de deelnemende bestuursorganen intact.

Chris van der Linden
Duivendrecht