Huisconcert op buitenplaats Wester-Amstel

OUDER-AMSTEL Buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk-Noord 55, ontvangt zondag 25 februari het Helikon Strijkkwartet. De aanvang is 15.00 uur.

Dit kwartet bestaat uit Stella Zake en Marieke Kosters-viool, Lotus de Vries-altviool en Renate Apperloo-cello. Het Helikon Kwartet werd opgericht in 2015 en volgt sinds vorig jaar een opleiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA). De leden van het ensemble studeren aan de conservatoria in Amsterdam en Den Haag. In 2016 ontving het kwartet een beurs om masterclasses te volgen bij het Chilingirian Quartet in Engeland. Naast het opleidingstraject van de NSKA volgt het Helikon Kwartet masterclasses bij het Quatuor Danel in het kader van het traject 'Rabo Next Stage' voor jong talent van Tivoli Vredenburg Utrecht. Tijdens de Strijkkwartet Biënnale die onlangs werd gehouden in het Muziekgebouw aan 't IJ trad het kwartet op in het voorprogramma van het concert van het Quarteto Quiroga.

Het programma behelst Ludwig van Beethoven-Strijkkwartet op. 18 nr. 4 in c-kl. en Dmitri Sjostakovitsj-Strijkkwartet nr. 8 op. 110.

Dit concert is tot stand gekomen i.s.m. de Nederlandse Strijkkwartet Academie. De NSKA, opgericht door Stefan Metz en tegenwoordig onder de bezielende leiding van Marc Danel, heeft sinds 2001 verschillende succesvolle strijkkwartetten voortgebracht, waaronder het Matangi Kwartet, het Dudok Kwartet en het Ragazze Kwartet.

Entree: € 12,00, donateurs € 9,00, kinderen t/m 12 jaar gratis.

Koffie en thee gratis voor aanvang.

Reserveren: muziek@wester-amstel.nl of telefonisch op 020-4964938.