• Op het hondeneiland in de Ouderkerkerplas zijn honden wel toegestaan.

    Groengebied Amstelland

Honden in zomerseizoen verboden op strandjes Groengebied

OUDERKERK De strandjes met de grasweiden in de recreatiegebieden Ouderkerkerplas, Gaasperplas en de Hoge Dijk zijn vanaf 15 april tot en met 15 oktober weer verboden voor honden. Dit in verband met het aanbraken van het zomerseizoen waarin deze recreatiegebieden drukker worden bezocht. Omdat de gebieden ook populair zijn voor een wandeling met de hond heeft Groengebied Amstelland zes gebieden ingericht waar honden los mogen lopen in deze periode.

Zo zijn er eilanden in de Ouderkerkerplas waar honden los mogen spelen. Het grasveld en het water lenen zich volgens het Groengebied het hele jaar door voor vermaak van hondenbezitters en hun viervoeters. De eilanden zijn bereikbaar via bruggetjes. Parkeren kan aan de Holendrechterzijweg in Ouderkerk aan de Amstel.

Ook recreatiegebied Gaasperplas is geliefd voor een wandeling met de hond. Aan de westoever van de plas mogen honden los lopen. Het grote grasveld is geschikt voor een balspelletje. Voor honden die graag zwemmen is het speciaal aangewezen hondenstrandje de ideale plek. Parkeren kan aan het Langbroekpad in Amsterdam.

Voor veel hondenbezitters is recreatiegebied De Hoge Dijk ook een populaire plek met maar liefst twee speelplaatsen waar de hond lekker kan springen en zwemmen in het water. Parkeren kan aan de Abcouderstraatweg in Amsterdam.

In de Diemerpolder kunnen honden vrij spelen in het speciaal aangewezen losloopgebied. Parkeren kan op drie parkeerplaatsen aan de Diemerpolderweg in Diemen.

In de Middelpolder, bij de Amstel, kan gewandeld worden met de hond aan de lijn. Ook zijn er twee grote velden zijn waar honden los mogen lopen. Parkeren kan aan de Escapade 1 in Amstelveen.

In het recreatiegebied Over-Amstel langs de Amstel ligt direct naast de parkeerplaats een groenstrook waar honden los mogen struinen door het gras en tussen de bomen. Parkeren kan aan de Ouderkerkerdijk in Amsterdam.

In al deze recreatiegebieden geldt buiten de losloopgebieden een aanlijnplicht, tenzij op de borden anders staat aangegeven. Een overzichtskaart en de Algemene Verordening Groengebied Amstelland zijn te vinden op www.groengebied-amstelland.nl