• Ter hoogte van Tuindorp.

    Marion Kiewik

Hoeveel bomen krijgen een lintje?

OUDERKERK Fleurige plaatjes en sussende praatjes konden niet alle inwoners geruststellen. Rijkswaterstaat hield tijdens inloopbijeenkomsten vorige week een ruime slag om de arm over het aantal bomen dat moet sneuvelen langs de dorpszijde van de A9.

Marion Kiewik

Dat is aan de aannemer die het werk gaat uitvoeren. Maar die is nog niet geselecteerd. En de enige relevante eis waar die aan moet voldoen is 'bewonerstevredenheid'.
'Kijkt u desnoods mee wanneer ze de lintjes om de bomen gaan binden,' bood projectmanager Abrahamse aan. Toekomstig projectmanager Postma had nog een idee: 'Laten we om de zoveel weken met enkele omwonenden om de tafel gaan. Bij de Gaasperdammerweg werkt dat ook heel goed.' Beide suggesties werden in dank aanvaard.
Intussen blijven de bomen die wél omgaan onbetaalbaar. Om dorpsgenoot Dolf Jansen te citeren: 'Elke boom heeft een verleden, een toekomst, heeft een omgeving, die zij (sic) verrijkt.' Hij sluit zijn 'pleitnota' aldus af: '... bomen omhakken voor een weg, een tankstation, economische groei, het is echt niet meer van deze tijd. En ergens moet die omslag beginnen. Ik hoop langs de A9, en aansluitend natuurlijk op de voorpagina van het Weekblad voor Ouder-Amstel.'