• Politie.nl

Hennepkwekerij in flat Meerkoet

DIEMEN Vorige maand kwam er bij de politie een melding binnen over een sterke hennepgeur in een flat aan de Meerkoet in Diemen. Na enkele dagen van onderzoek, wisten agenten de geur thuis te brengen tot één van de woningen. Vorige week besloten de collega's om achter de voordeur te gaan kijken. Een hennepplantage werd aangetroffen, dat meldt de politie op haar Facebookpagina.

De hennepplantage en de daarvoor bestemde goederen werden in beslag genomen en vernietigd. Het pand is op last van de burgemeester verzegeld.

VERMOEDEN Wie denkt dat er ergens een hennepkwekerij is, meld dit dan aan de politie via 0900-8844. Dit kan natuurlijk ook anoniem via 'Meld Misdaad Anoniem', telefoonnummer 0800-7000. Meer informatie hierover is te vinden op www.meldmisdaadanoniem.nl.

HOE TE HERKENNEN Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in de buurt of buurwoning kunnen wijzen, dit zijn warme en/of vochtige muren, non-stop zoemende of brommende geluiden, afgeplakte ramen, ramen en gordijnen die nooit open gaan, stankoverlast in de vorm van henneplucht, bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen, stroomstoringen op het elektriciteitsnet, zoals knipperende lampen of schommelingen in de  stroomsterkte en continue condensvorming op de ruiten. Ook bewoners die nooit of heel kort op vaste tijdstippen thuis zijn kan een signaal zijn, in combinatie met één of meerdere van de eerdergenoemde signalen.

UPDATE 13.48 Er is een fout gemaakt in de locatie van de Hennepkwekerij. De flat staat in Diemen en niet, zoals eerder aangegeven, in Ouderkerk.