• 3589471_141519_regenboogvlag.jpg

    pr

Gemeente slaat nieuwe weg in: Coming-Outdag met vlag

OUDER-AMSTEL Op donderdag 11 oktober is het Coming-Outdag. Tijdens deze internationale dag wordt benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Of je nu homoseksueel, bi of transgender bent. De gemeente Ouder-Amstel hijst voor het eerst de regenboogvlag voor het gemeentehuis in Ouderkerk aan de Amstel en het Dorpshuis in Duivendrecht.
"Als college willen wij de komende jaren in ons beleid meer aandacht besteden aan het bevorderen van een samenleving die open staat voor iedereen ongeacht achtergrond of levensovertuiging. Daarom grijpen wij deze dag aan om het hierover met elkaar te hebben," zo is de achterliggende reden.

In het gemeentehuis wordt de nieuwe houding vormgegeven via een ontbijt met als thema: 'Wat kan Ouder- Amstel richting de toekomst doen om een bijdrage te leveren aan het verbinden van alle groepen?' De uitkomsten van de gesprekken willen wij gebruiken voor het verder vormgeven van activiteiten rondom een samenleving waar iedereen tot zijn recht kan komen.
Het ontbijt is van 08.00 tot 10.00 uur in het gemeentehuis, ingang Dorpsstraat. Iedereen mag aanschuiven alleen moet men zich wel aanmelden. Hoeveel mensen we komen is nog even afwachten, de schatting ligt rond twintig tot dertig personen.

PROGRAMMA 08.00-08.15 uur: ontvangst en welkomstwoord door burgemeester Joyce Langenacker; 08.15-08.20 uur: hijsen regenboogvlag; 08.20-09.55 uur: ontbijtgesprekken; 09.55-10.00 uur: afsluiting wethouder Axel Boomgaars.