• Pieter Henket

Familieshow van Introdans

AMSTELVEEN Het gezelschap Introdans brengt zondag 4 februari in Schouwburg Amstelveen ´So you think you can stoelendans´ voor iedereen vanaf 6 jaar. De stoelen vliegen in het rond tijdens deze hilarische familievoorstelling.

Een van de choreografiën die gedanst worden is van David Middendorp. De Nederlander die eerder de jury's van America's Got Talent en Britain's Got Talent versteld deed staan, toont nieuw werk. Voor deze voorstelling neemt hij zijn succesvolle America's Got Talent-duet als startpunt en de stoel als inspiratiebron.

Daarnaast brengt Introdans de Nederlandse première van twee swingende 'stoelendanschoreografieën' van Alexander Ekman en Ángel Rodríguez. Het werk van de Zweedse choreograaf Ekman kenmerkt zich door gevoel voor humor en een meesterlijke timing. Dit is niet anders in de onstuimige 'stoelenchoreografie' die hij creëerde als onderdeel van zijn productie 'Whim'. In 'Nine Words' laat de Spaanse choreograaf Ángel Rodríguez zien hoe stoelen ook juist strak geformeerd kunnen worden. Rodríguez maakt in dit programma zijn Nederlandse debuut. Speciaal voor deze gelegenheid breidt hij zijn stoelendanschoreografie voor tien dansers uit met een nieuw duet.

De Italiaanse choreograaf Mauro de Candia laat in Purple Fools zijn fantasie de vrije loop, waarbij uiteraard opnieuw een belangrijke rol voor de stoel is weggelegd. In een ballroom-achtig decor spelen tien dansers een meesterlijk spel van uitdaging, verleiding en uiterlijk vertoon, op aangedikt nostalgische uitvoeringen van muziek van o.a. Offenbach, Vivaldi, Strauss en Mozart.

THEATERAGENDA Donderdag 25 januari brengt de Dutch Swing College Band zijn show '100 years of jazz!' in de schouwburg. Op vrijdag 26 januari staat 'Hendrik Groen - Pogingen iets van het leven te maken' in de grote zaal en is het toneelstuk Gouwe Pinda's te zien in de kleine zaal. Operaliefhebbers kunnen op zaterdag 27 januari genieten van De Parelvissers (Bizet). Diezelfde avond staat Julika Marijn in de kleine zaal met ''Uit verdriet geboren'. Zondag 28 januari is voor de kinderen met 'De Familie van Nielie barst van liefde' (6+). Op woensdagavond 31 januari is de musical Shock (12+) te zien. Voor meer info: www.schouwburgamstelveen.nl.