Exposities in Amstelland

OUDER-AMSTEL De komende weken zijn er in de omgeving verschillende exposities te bezichtigen.

Op de buitenplaats Wester-Amstel is tot en met 20 september de expositie te bezichtigen van schilder Wim Snelders en beeldhouwer Jos Out.

Het huidige werk van schilder Snelders staat in het teken van Amstelland, van Poel tot Amstel, van Waver tot Bullewijk en van Middenpolder tot Ronde Hoep. Landschap zowel figuratief als abstract, iedere keer anders van licht en kleur, lijnen en vlakken, wolken en zon. Snelders vangt dit Amstelland in schetsen, aquarellen en olieverf op doek. Veel beelden van Out hebben het begrip polariteit als uitgangspunt, de zachte vorm van het beeld in tegenstelling tot het harde materiaal steen. Out is een onderzoeker, gegrepen door het vormgeven van steen, wat je weghakt is definitief. Buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk-Noord 55, Amstelveen. De expositie is geopend vrijdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 16.30 uur.

Op het gemeentehuis aan de Vondelstraat in Ouderkerk is de expositie geopend van Micha de Ruwe. De kunstenares overleed eind mei op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Op de expositie is 'oud' werk te zien van de kunstenares, maar ook haar laatste schilderij dat zij helaas niet heeft kunnen afmaken. Het schilderij heeft de titel 'Het is nog niet af'. ,,Haar laatste schilderij maakte ze niet meer af. Maar de hartstocht spat eraf, net als van al haar werk," aldus Jozé van der Voort van het Cultuurplatform Ouder-Amstel. De expositie is te zien op het gemeentehuis op maandag, dinsdag en donderdag van 8.00 uur tot 17.00 uur, woensdag van 8.00 uur tot 19.30 uur en vrijdag van 8.00 uur tot 16.00 uur.

In het Dorpshuis van Duivendrecht is de tentoonstelling 'Ouder- Amstels Omtrek - de grens van nu in woord en beeld' te bezichtigen.Deze is nog te zien tot 5 september te zien. De hoofdmoot van de expositie bestaat uit 26 panelen met als blikvangers boeiende foto's van Piet de Boer van natuur, landschap en historie langs de huidige gemeentegrens, met haiku's van Piet Roos.

In het Historisch Museum van Ouder-Amstel is de unieke tentoonstelling te zien over 100 jaar wonen en werken in de Oude Sluisvaart. Stap het museum aan de Kerkstraat in Ouderkerk binnen en ga een eeuw terug in de tijd. Woensdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur.