• Mirjam te Brake

Expositie 'APO…YPS' nu te zien in het Dorpshuis van Duivendrecht

DUIVENRECHT Wethouder Cultuur Jacqueline de Maa heeft donderdag de exposite 'APO…YPS' van kunstenaar Jorrit (Jojit) van der Vliet in het Dorpshuis van Duivendrecht geopend.

Dit is een bijzondere en veelzijdige expositie, waarbij de kunstenaar experimenteert met het 'heilige getal' 3.

In een toelichting vertelde van der Vliet dat hij nieuwe creaties wil scheppen uit het donkere in het leven. "Waar kiezen we voor, het donkere, het negatieve of scheppen we iets positiefs? Ik roep iedereen op om voor de creatie te kiezen, want dat verdient onze wereld!"

Jorrit van der Vliet werkt met veelzijdige materialen en technieken: olieverf gemengd met water, waardoor een aquareleffect ontstaat of gebruikt in streepjes op een groot doek, zodat er een tekening verschijnt.

En werk dat op gaatjesbord is bevestigd of op een heel speciale manier is ingelijst.

HERGEBRUIKT De kunstenaar hergebruikt ook materialen voor zijn werk, ook daarvan is een enkel voorbeeld te zien in het Dorpshuis. De kunstwerken hangen verspreid over de verschillende ruimtes en zijn tijdens de openingstijden te bekijken. Een lijst met beschrijvingen en prijzen is aanwezig.

Jorrit van der Vliet volgde na zijn middelbare school een opleiding tot decor schilderen en was zo'n tien jaar als zodanig werkzaam voor shows op televisie. Daarna ging hij studeren aan de Rietveld Academie waar hij in 1999 afstudeerde.

DUURZAME ONTWERPEN Hij werkt vanuit zijn eigen bedrijf aan duurzame ontwerpen en inrichting voor particulieren en bedrijven.

MEER INFORMATIE Meer informatie is te lezen op de website van de kunstenaar www.jojit.nl.

Het Dorpshuis is te vinden aan het Dorpsplein 60.