Einde vaarseizoen pontjes over Amstel

OUDERKERK Het vaarseizoen van de pontjes van Groengebied Amstelland zit er weer bijna op. Zaterdag 30 september varen de pontjes de Smient en de Fuut voor het laatst dit jaar op de Amstel. Het zelfbedieningspontje over de Holendrecht blijft natuurlijk gewoon te gebruiken.

De pontjes de Smient en De Fuut, bestemd voor fietsers en wandelaars, hebben gezamenlijk in het vaarseizoen ruim 20.000 passanten overgezet. De schippers hebben dit naar eigen zeggen weer met veel plezier gedaan.

Groengebied Amstelland is blij dat de pontjes hebben gevaren en hiermee de recreanten aantrekkelijke recreatieve fiets- en wandelroutes konden bieden: aan de oostkant langs de Ouderkerkerdijk en door de Duivendrechtse Polder, en aan de westkant door het natuur- en recreatiegebied Middelpolder naar de Kalfjeslaan. Ook zorgde een van de pontjes voor verbinding tussen Amstelveen en polder De Ronde Hoep. Daardoor werd deze polder gemakkelijker bereikbaar voor fiets- en wandeltochten.

Het zelfbedieningspontje over de Holendrecht tussen Ouder-Amstel en Abcoude blijft in de vaart. Daarmee kan de barrière die dit riviertjes vormt in de verbinding tussen Amsterdam-Zuidoost en polder De Ronde Hoep overgestoken worden.

Voor meer informatie over de pontjes of de recreatiegebieden van Groengebied Amstelland: www.groengebied-amstelland.nl