• Naomi Heidinga

Eerste van drie Amstelrondes op 5 mei in Amstelveen

AMSTELVEEN In Westwijk wordt zondag 5 mei de 16de editie van de Wielerronde van Amstelveen gehouden. Deze ronde is de eerste van drie Amstelrondes die WTC De Amstel organiseert. De andere twee zijn de Ronde van Nes op 24 mei en de Ronde van Ouderkerk in de Ronde Hoep op 15 juni. 

Start en finish van deze Bevrijdingsronde in Amstelveen vinden plaats aan de Sacharovlaan in Westwijk. Het parcours is bochtig en hier en daar hobbelig: de renners dienen niet alleen over een goede conditie te beschikken, ze moeten ook stuurvaardig zijn. Net als vorig jaar is er ook weer ruimte voor de jonge wielerjeugd: de Jeugd vanaf 11 - 14 jaar gaat om 12.00 uur van start. Daarna volgt de categorie Nieuwelingen (jongens 15/16 jaar), waarna om 14.30 uur de Masters 40+ hun koers rijden, tot slot om 16.00 uur gevolgd door de wedstrijd voor Amateurs/Junioren.

In de Jeugd heeft de thuisclub een aantal sterke renners die ongetwijfeld voor ereplaatsen zullen gaan. Jonge talentjes als Tyler Eijk, Michiel Mouris, Jesse de Vries, Viego Tijssen en Julian Vergouw en nog een aantal clubrenners zullen daarvoor weer hun best doen. Bij de Nieuwelingen zijn onder anderen Mees van Duren, Jelle Boonstra, Nick Luijten en Olav Wind de kanshebbers op een ereplaats.

In de categorie Masters 40+ zullen verschillende Amstelrenners een gooi naar het podium doen, maar in het slotstuk, de Amateurs/Junioren is de concurrentie altijd groot voor o.a. Wessel Mouris, Sander Boerkamp, Joris van Nieuwkerk en Max van de Water. Vooral oud-winnaars als Jorne Videler, Martin van Plateringen en Jordy Beuker zullen weer in de gaten gehouden moeten worden. 

. Voor de wedstrijden van de Amateurs/Junioren gelden en de Nieuwelingen zijn ook nog extra prijzen te verdienen in een overkoepelend klassement.