• pr

Eerbetoon aan Waver

OUDER-AMSTEL De Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel geeft ter gelegenheid van 800 jaar buurtschap en streek Waver een speciale editie uit van haar blad Speuren en Ontdekken. Deze editie telt 88 pagina's met verhalen, geschiedenis, (persoonlijke) herinneringen en vele foto's en illustraties.

Op donderdag 9 augustus wordt Waver jubileert! 800 jaar activiteiten langs de Waver en Stokkelaarsbrug om ongeveer 20.00 uur officieel gepresenteerd in het buurthuis in Waver. Wanneer en hoe is de naam Waver ontstaan, de (oudste) boerderijen vanaf de veertiende eeuw (onder andere Groenendaal, op Jonge Linde, op Wiele-Rust, op Zorg en Hoop), middenstand en bedrijvigheid, onderwijs, inwoners toen en nu, geneeskundige zorg, waterbeheer, ruilverkaveling, de Tweede Wereldoorlog, de monumenten, verhalen tobbetjesteken, fietsversieren, touwtrekken, ringsteken, varkensvangen, koek-en-zopies, hobbyclubs, het seniorenrestaurant en vele andere onderwerpen komen aan de orde. Deze uitgave is ook voor niet- leden van de Vereniging verkrijgbaar tijdens het Waverfeest, in Museum Amstelland, boekhandel Sprey in
Ouderkerk, Techador in Duivendrecht, Stadsboekwinkel A'dam in Amsterdam of direct te bestellen bij de Vereniging voor 10 euro.