• Burgemeester Joyce Langenacker en Frank van der Linden.

    Gemeente Ouder-Amstel

Eén lintje uitgereikt in Ouder-Amstel tijdens 'lintjesregen'

OUDER-AMSTEL In Ouder-Amstel heeft dit jaar één inwoner een koninklijke onderscheiding gekregen in het kader van de jaarlijkse lintjesregen voor Koningsdag. Vorig jaar waren dat er drie. Burgemeester Joyce Langenacker reikte de onderscheiding vrijdagmorgen uit aan Frank van der Linden. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Frank van der Linden ontving de onderscheiding voor een scala aan vrijwilligersactiviteiten. Als 14-jarige blies hij het jongerenkoor Elckerlyc nieuw leven in en bleef vervolgens dertien jaar actief bij het koor.

TALENTJES Ook zette hij zich in voor de voetballers van SV Ouderkerk. Hij bedacht daar onder meer de 'Vosjescompetitie' voor de allerjongste talentjes van 4 tot 5 jaar en hij realiseerde in samenwerking met andere leiders het kunstgrasveld. Tegenwoordig is hij nog om de week aanspreekpunt voor de teams bij de club.

Daarnaast heeft Frank van der Linden zich ontpopt als een netwerker en verbinder met oog voor behoeften en wensen van anderen. Zijn tomeloze inzet en enthousiasme zijn een inspiratiebron voor anderen. Hij vervulde die functie eerst als bestuurslid van de OVOA (ondernemersvereniging Ouder-Amstel) en als voorzitter van de jongerenafdeling van het NVOB (nu Bouwend Nederland). En tegenwoordig als bestuurslid bij de Stichting Promotie Ouder-Amstel, commissielid bij de dagkapel Urbanus Parochie en lid van de Lions Club Ouderkerk aan de Amstel.

MUZIKALE EVENEMENTEN Zo zorgde Frank voor nationale sterren bij het Amstel Zomer Festival, maar ook haalde hij muzikale evenementen naar Ouder-Amstel: het Brugconcert in 2017, de Ouderkerkse Passion in 2017, het Kerkconcert in 2018, de Mathäus Passion in 2018 en wellicht opnieuw de Ouderkerkse Passion in 2020.