• Snelweg A9 bij Amstelveen.

    René de Leeuw

Drukte op A9 komende weekenden wegens werk A10 Zuid

OUDERKERK Er wordt nog gedurende vier weekenden in mei en juni extra verkeer in Amstelveen verwacht omdat dan aan de A10 Zuid wordt gewerkt aan het Zuidasdok. Ook wordt er gewerkt aan het spoor bij de stations Amsterdam Zuid en RAI. In verband daarmee wordt de A10 richting Utrecht vijf weekenden afgesloten.

De eerste afsluiting was afgelopen weekend. De weekendafsluitingen beginnen op vrijdagavond 22.00 uur en duren tot maandagochtend 05.00 uur. Het vijfde en laatste weekend is de weg ook Pinkstermaandag afgesloten. Op dinsdag 11 juni moeten de werkzaamheden voor aanvang van de ochtendspits klaar zijn.

Treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is in betreffende weekenden niet mogelijk. Reizigers moeten omreizen via Amsterdam Centraal. In de eerste vier weekenden rijden de treinen op maandag weer volgens dienstregeling. In het vijfde weekend is er op Pinkstermaandag 10 juni beperkt treinverkeer. Reizigers van en naar station Zuid en RAI kunnen gebruikmaken van de metro. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS-reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.

Zuidasdok is een project van onder meer gemeente Amsterdam, het Rijk en provincie Noord-Holland, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en het station wordt vernieuwd. Meer info over het project Zuidasdok en de omleidingen zijn te vinden op: zuidas.nl/blog/2019/a10-zuid-richting-utrecht-5-weekenden-dicht-geen-treinverkeer/