• Het gezellige centrum van Ouderkerk.

    google

Detailhandel centrum floreert

OUDERKERK In het gezellige oude centrum van Ouderkerk aan de Amstel is een breed scala aan zelfstandig ondernemers gevestigd.

Stuk voor stuk ondernemers die veelal met het hele gezin werkzaam zijn in hun bedrijven. Iedere dag wordt er door hen met veel passie gewerkt om het de klant naar de zin te maken. Diverse specialisten, Slagerij de Ridder, Slagerij Stronkhorst, Bakkerij Out, Ambrozijn Kaas-Noten en Wijn, Kantoorboekhandel Sprey en Drogist Schumacher bieden samen met PLUS Vreeswijk een compleet aanbod voor al uw dagelijkse boodschappen.

Paul Vreeswijk van PLUS Vreeswijk: "Met elkaar waken zij ervoor dat de beschikbare parkeerplaatsen vrij worden gehouden voor het winkelend publiek in de Dorpsstraat. Naast de parkeerplaats bij het Haventje tegenover PLUS Vreeswijk is er een ruime parkeerplaats beschikbaar voor de voormalige Blokker aan Hoger Einde Zuid. Soms denk je dat je niet kunt parkeren maar er blijkt toch altijd weer een plekje op loopafstand beschikbaar te zijn."

PARKEERPLAATS "Ook worden er diverse parkeerplaatsen in de Dorpsstraat beschikbaar gehouden voor het winkelend publiek en even verderop op 't Kampje is ook altijd wel een plekje voor je auto te vinden. Zo kun je te voet een bezoek brengen aan de verscheidenheid van winkels rond 't Kampje en in de Dorpsstraat, one stop shopping noemen we dat."

De charme van de ambachtelijke winkels gecombineerd met de ruim gesorteerde PLUS supermarkt is voor steeds meer bewoners reden om de Dorpsstraat als "hun" winkelstraat te beschouwen. Door deze beweging van consumenten wordt de leefbaarheid in het dorp verder vergroot en dat is voor alle inwoners een positieve tendens, zeker voor de toekomst.

De leeg gekomen winkelpanden worden weer snel verbouwd en lokale ondernemers nemen hun intrek in de Dorpsstraat om het aanbod verder te verbreden en te versterken. Onlangs is Studio Bels verhuisd naar de Dorpsstraat en verzorgt nu samen met Maschinka Fasion een uitgebalanceerd aanbod van modieuze kleding tegen betaalbare prijzen.

Steeds meer winkels besluiten 's avonds langer open te blijven waardoor de consument de winkels kan bezoeken wanneer het haar uitkomt. Bijkomend voordeel is dat in de avonduren de parkeerplaatsen zeer goed beschikbaar en bereikbaar zijn. Een verschuiving van "boodschappen doen in de avonduren" is dan ook een logisch gevolg.

Vreeswijk: "Maar mocht het zo zijn dat u de auto niet naast de kassa van een van de winkeliers kan parkeren dan lopen de medewerkers vanzelfsprekend met u mee om de boodschappen in uw auto te zetten. Wij doen alles voor uw gemak en snelheid is het devies van de sociaal, verantwoord en lokaal betrokken ondernemers uit het gezellige oude centrum van Ouderkerk aan de Amstel."