• pr

Cursussen Coherente: yoga

DUIVENDRECHT In september start weer een groot aantal cursussen van Stichting Coherente. Wij blikken vooruit en stellen in de zomerweken een aantal cursusleiders voor. Voor meer informatie: tel. 020 6993164. Deze week: Iyengari Yoga.

Olena Kyrychenko, gecertificeerd Yoga Docent uit Amsterdam, geeft sinds een jaar yogalessen in Ouderkerk aan de Amstel. Olena begon haar reis met Iyengar Yoga ongeveer vijftien jaar geleden. Voor haar is yoga een pad naar zelfstudie en het holistisch helen. Vier jaar geleden besloot zij de opleiding te volgen om zich te verdiepen in de art of Yoga. Tijdens de lerarenopleiding ging een nieuwe wereld open. Olena is inmiddels gediplomeerd en geeft haar lessen met veel plezier, rust en deskundigheid.

Is yoga niet zweverig? En moet je niet heel lenig zijn om yoga te kunnen beoefenen? Op beide vragen is het antwoord 'nee'. Iyengar yoga is geschikt voor jong en oud, of je nu al heel soepel en lenig bent of niet. Yoga heeft veel positieve effecten op lichaam en geest en Olena helpt u graag en geduldig de oefeningen te leren en zo deze effecten te bereiken. Hulpmiddelen (de zogenaamde props), zoals bijvoorbeeld touwen, dekens, riemen, blokken, stoelen en bogen kunnen ingezet worden om het lichaam ergens te ondersteunen, maar ook om verder te leren en te durven gaan.