• pr

CTO’70 bekroont sterk seizoen met kampioenschap: Mix werkt uitstekend

CTO’70 bekroont sterk seizoen met kampioenschap

DUIVENDRECHT Vorig jaar liep de zaterdagselectie van CTO’70 promotie net mis, door in de nacompetitie te verliezen van United/DAVO. Dit jaar liet het team van trainer-coach Latif Wooter het niet op de nacompetitie aankomen. Na een zeer stabiel jaar werd drie wedstrijden voor het competitie-einde het kampioenschap binnengehaald, waardoor promotie naar de Derde Klasse een feit was. Een terugblik.

MIX CTO’70 begon het seizoen 2017-2018 met een deels vernieuwde selectie, die bestond uit een aantal zeer ervaren spelers en een groep jonge getalenteerde voetballers. Voormalig Ajax- en Manchester City-speler Kiki Musampa was de meest opvallende aanwinst voor de selectie. Na een stroeve seizoensopening – 1-1 tegen FC Amsterdam – raakte de ploeg in de winning mood.

GROTE UITSLAGEN Met een serie kleine overwinningen nestelde CTO’70 zich direct bovenaan in de ranglijst. Langzaamaan kwam de ploeg steeds meer op stoom en volgden grotere uitslagen, zoals 7-0 tegen laagvlieger RAP en 6-0 tegen middenmoter RKAVIC. De eerste seizoenshelft werd afgesloten met acht overwinningen en twee gelijke spelen. Na een veelbewogen thuis-overwinning van 4-2 tegen de toenmalige directe opponent Ouderkerk nam CTO’70 in december de koppositie over, om die niet meer weg te geven.

De ploeg kwam sterk uit de winterstop en boekte overwinning op overwinning, met mooi en attractief voetbal. De mix tussen de oudere en de jongere generaties werkte opvallend goed. Toen twee sterke tegenstanders, Hertha en Vlug en Vaardig, met respectievelijk 4-0 en 1-0 werden verslagen, leek het kampioenschap slechts een kwestie van tijd. Na 17 competitieronden stond CTO’70 ongeslagen aan kop, met 10 punten voorsprong op nummer 2 Sporting Martinus.

De eerste kampioenswedstrijd was nota bene thuis tegen de runner up. Het was druk op Sportpark De Hoop, er heerste een echte kampioensspanning, de sponsor had speciale nieuwe CTO-shawls laten maken, de muziek voor het feest stond klaar en de KNVB-vertegenwoordiger was aanwezig om de spelers de kampioensmedailles uit te reiken. Na een zinderende wedstrijd stond echter de eindstand 5-6 op het bord: De kampioensstress was de ploeg van Wooter te machtig geworden en Sporting Martinus was er als eerste in geslaagd CTO’70 te verslaan. Tot blijdschap van iedereen met een oranje hart, werd in de daaropvolgende wedstrijd – uit bij RKAVIC – de titel alsnog binnengehaald.

De ambitieuze ploeg van Latif Wooter is al volop bezig met de voorbereidingen op volgend seizoen. Er hebben zich inmiddels meerdere nieuwe spelers aangesloten en het uitgangspunt – attractief voetbal spelen met een evenwichtige selectie die bestaat uit ervaren spelers en talentvolle jonge voetballers – blijft gehandhaafd. Alles wijst erop dat het seizoen 2018-2019 opnieuw een mooi jaar voor de zaterdagselectie kan worden, maar aan uitspraken over volgend seizoen in de derde klasse waagt Latif Wooter zich nog niet, zei hij tegen Het Amsterdamsche Voetbal: “Vorig jaar riep ik heel hard over promotie, toen werden we vijfde. Dit seizoen hebben we alles van wedstrijd naar wedstrijd bekeken.”