• Archieffoto - ZHZActueel.nl

Controle Allsafe Mini Opslag stemt tevreden

DUIVENDRECHT Begin december is een controle uitgevoerd bij Allsafe Mini Opslag een bedrijf dat opslagunits verhuurt aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Duivendrecht. Het ging om controle op brandveiligheid, bouw en milieuregelgeving. Hiervoor zijn handhavers van de gemeente, de politie, brandweer en speciaal getrainde honden ingezet.

Gedurende een hele dag is een groot aantal opslagunits geïnspecteerd. Er is slechts een kleine hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. In geen enkele opslagunit is vuurwerk gevonden. De controles zijn uitgevoerd in nauwe samenwerking met het bedrijf in Amsterdam-Duivendrecht.

Burgemeester gemeente Ouder-Amstel, Joyce Langenacker: "Het beleid van de gemeente en de politie is erop gericht criminele activiteiten te ontmoedigen en opslag van gestolen spullen, verboden goederen als vuurwapens en drugs en/of onjuist opgeslagen grondstoffen onmogelijk te maken. De aanpak van deze activiteiten is een belangrijk speerpunt voor onze gemeente en de politie. De resultaten van deze controle stemmen tevreden. De preventieve maatregelen die het bedrijf inzet om opslag van verboden of gevaarlijke spullen op te slaan, hebben bijgedragen aan de positieve uitkomst van deze actie."

Een woordvoerder van Allsafe Mini Opslag: "We zijn continu bezig met preventiebeleid en werken daarbij samen met diverse overheidsinstanties. Daarnaast nemen wij diverse eigen maatregelen op onze vestigingen en hangen er bijvoorbeeld overal camera's die niet alleen inbraak helpen voorkomen, maar ook verboden en verdachte handelingen vastleggen. Dit resultaat laat zien dat preventie werkt."