Concert vol passie en sensualiteit

DUIVENDRECHT In De Kleine Kerk aan de Rijksstraatweg 129 in Duivendrecht geeft renaissance- en barokensemble La Primavera op zondag 8 oktober een concert.

Het ensemble bestaat uit Anabela Marcos (sopraan) Regina Albanez (theorbe en gitaar), Maaike Boekholt (viola da gamba). In het concert van 8 oktober speelt Michiel Niessen in plaats van Regina Albanez.

Renaissance- en barokensemble La Primavera brengt al meer dan twintig jaar met veel liefde en plezier concerten in binnen- en buitenland. La Primavera: Spaans, Italiaans en Portugees voor "lente", verwijst naar het muzikale voorjaar dat in de late renaissance ontsprong en in de barok tot bloei kwam.

Centraal in de programmering van het ensemble staan werken van componisten uit Zuid-Europa, die vol passie en vreugde en op een toegankelijke manier aan het publiek worden gepresenteerd.

Een hartstochtelijk programma met Italiaanse, Spaanse en Franse muziek vol liefde, vuur en passie. Centraal staan de verschillen tussen deze mediterrane landen.

De Franse muziek is verfijnd, elegant en sfeervol. De Spaanse muziek is vol ritme, sensualiteit en temperament. In de Italiaanse muziek horen de aanwezigen het bel canto, de simpele, maar aanstekelijke melodieën en de expressiviteit.

Canto Amoroso is een programma met toelichting door de musici. Uitgevoerd worden composities van Claudio Monteverdi (Cremona 1567 - Venetie 1643), Marain Marais (Parijs 1656 - Parijs 1728), Juan Arañés en Giovanni Girolamo Kapsberger (Venetië circa 1580 - Rome 1651).

De organisatie is in handen van Stichting Kleinoot.

Het concert duurt van 15.00 uur tot 16.30 uur.

Kaarten (aan de zaal) kosten 15 euro.

Reserveren is mogelijk via de website www.stichtingkleinoot.nl.