• Monique Sons

Buurtdorp exposeert in gemeentehuis

OUDERKERK In het gemeentehuis aan de Vondelstraat is tot eind augustus een tentoonstelling te zien met de titel 'Nevenactiviteiten van Buurtdorpers'.

In de expositie zijn foto's en attributen te zien van 21 Buurtdorpers terwijl zij bezig zijn met hun 'nevenactiviteiten'. Dat varieert van kunst maken, taalcoach zijn en dansen tot rolstoelfietsen of goed werk doen in een ver land.

Buurtdorp Ouderkerk zet zich al vijf jaar in om mensen in het dorp met elkaar in contact te brengen. Door deel te nemen aan de activiteiten van Buurtdorp ontmoeten zij andere Ouderkerkers, ontstaan er nieuwe vriendschappen en zien ze naar elkaar om.

Maar wie zijn eigenlijk de mensen van Buurtdorp? Ze komen uit alle geledingen van het dorp. Sommigen doen maar aan één activiteit mee, anderen zijn er bijna altijd bij. Over wat ze daarnaast voor bezigheden hebben, gaat de expositie.
Mayke van Breukelen van de jubileumcommissie, heeft de expositie samengesteld en werkte daarbij nauw samen met de Fotowerkgroep Ouderkerk, die de portretten maakte. Het gemeentehuis is de uitgelezen plek voor deze expositie, vindt ze. "Mensen die naar het gemeentehuis komen, bijvoorbeeld omdat ze hier net wonen, krijgen via de getoonde activiteiten meteen een goed beeld van allerlei instellingen zoals de historische vereniging, de telefooncirkel van het Rode Kruis en de Zonnebloem maar ook van aparte plekjes in Ouderkerk als de kringloopwinkel en het pontje. "
De expositie 'Nevenactiviteiten van Buurtdorpers' in het gemeentehuis wordt 19 juli officieel geopend en is te bezichtigen tot eind augustus. Mail voor meer informatie naar buurtdorpouderkerk@gmail.com of bel 020-4964938 of 06-53289252.