• Anko Stoffels

Barbara de Reijke lijsttrekker VVD

OUDER-AMSTEL Barbara de Reijke is maandagavond benoemd tot lijsttrekker van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Zij sprak haar dank uit aan de leden, bestuur en fractie voor de steun en het vertrouwen. In haar toespraak blikte De Reijke terug op de afgelopen jaren. "Financieel staat Ouder-Amstel er minder goed voor dan 4 jaar geleden. Als VVD hebben we ons vanuit de gemeenteraad hard ingezet voor een gedegen financieel beleid. Maar ook voor goed onderwijs, goede sportvoorzieningen en concrete verbeteringen in de zorg. 'Inhoud geven aan je eigen toekomst' is iets wat bij de VVD centraal staat. Dat is geen vanzelfsprekendheid, maar daar moeten we allemaal in Ouderkerk, Duivendrecht en Waver hard voor werken. Ik wil me ervoor inzetten dat iedereen in onze gemeente ook die kans krijgt."

Ze vervolgt: "Daarom is het belangrijk is dat we de financiën op orde houden. Zo worden we niet gedwongen tot bezuinigingen op onze 'pareltjes' zoals het zwembad, het groen en de sportvelden. Samen kunnen we ervoor zorgen dat dit de gemeente blijft waar je graag wilt wonen en ondernemen. Een plaats waar we met onze kinderen naar het sportveld kunnen, een praatje kunnen maken op het dorpsplein en waar je jezelf en je kinderen tot ontplooiing kunt laten komen." Barbara de Reijke is gekozen op basis van haar tomeloze inzet voor Ouder-Amstel, aldus bestuursvoorzitter Claudio Mancinelli. "Zij krijgt in de campagne de support van een sterk team waarmee zij Ouder-Amstel maximaal zal kunnen bedienen."

Barbara de Reijke is sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 fractievoorzitter voor de VVD in Ouder-Amstel. Vier jaar geleden was de toenmalige wethouder Crys Larson de lijsttrekker tijdens de verkiezingen. De VVD werd de derde partij in Ouder-Amstel na het CDA en D66.