• OpsporingVerzocht

Bankpasfraude Duivendrecht in 'Opsporing Verzocht'

DUIVENDRECHT De politie is op zoek naar een verdachte die op zondag 17 februari dit jaar bij een geldautomaat aan het Dorpsplein in Duivendrecht geld heeft opgenomen. De bankpas die de verdachte gebruikte, was eerder door de eigenaar van de pas naar een adres opgestuurd na correspondentie tussen haar en wat zij dacht haar bank.

Op 13 februari 2019 krijgt een mevrouw uit Limburg een sms-bericht dat haar bankpas verlopen is. Verder staat er in de sms een link. Het slachtoffer klikt op deze link en komt vervolgens op een site terecht (die qua vormgeving erg lijkt op een site van de betreffende bank) waar moet worden ingelogd met de pincode van de 'verlopen' pas. Op site staat ook een adres vermeld waar de zogenaamd verlopen pas heen moet worden gestuurd. Het slachtoffer logt in en stuurt later de bankpas naar het adres.

Op zondagmiddag 17 februari wordt er vervolgens rond 15.40 uur met de opgestuurde bankpas een aanzienlijk geldbedrag gepind bij een geldautomaat aan het Dorpsplein in Duivendrecht. De schade loopt in de duizenden euro's.

Er zijn beelden van de persoon die geld opneemt met de opgestuurde bankpas. Het signalement van deze verdachte: man, lichte huidskleur, tussen de 20 en de 30 jaar oud, hij droeg een zwarte jas met capuchon.

VRAGEN Het onderzoeksteam wil graag weten wie de man op de beelden is. Wie hem herkent of andere informatie heeft in deze zaak, vul dan het tipformulier in. Informatie kan ook telefonisch doorgegeven worden via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wie liever anoniem wil blijven, kan bellen naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Bovenstaande video is van OpsporingVerzocht (AvroTros).