• Pixabay

Avond over ´De trein in de muziek´ in De Kleine Kerk

DUIVENDRECHT In De Kleine Kerk in Duivendrecht vindt donderdag 7 maart weer een Muziekavond plaats. De avond staat in het teken van ´De trein in de muziek´.

Niet lang nadat de eerste spoorlijnen in Noord-Amerika werden aangelegd, verscheen de trein in de bluesmuziek, als symbool voor de levensreis van de mens. Naast deze symboliek maakte de cadans van het geluid van een rijdende trein deze ook zeer geschikt voor toepassing in de muziek. De trein komt inmiddels in honderden liedjes voor, en ook in de klassieke muziek heeft hij zijn sporen nagelaten. Daarmee is de trein een van de weinige technische vindingen waaraan mensen een levensbeschouwelijke en religieuze betekenis hebben gegeven. De meeste religieuze beelden worden nog altijd ontleend aan de natuur. Voor deze avond is een bijzondere selectie van 'treinmuziek' gemaakt en wordt stilgestaan bij de maatschappelijke en culturele impact van de trein.

De Muziekavond in De Kleine Kerk aan Rijksstraatweg 129 in Duivendrecht begint donderdag 7 maart om 20.00 uur. De leiding is in handen van ds. Wim Brouwer, met medewerking van Johan Sturm. Toegang: vrijwillige bijdrage.