• Meestal is er onderweg een kopje koffie of thee.

    Marion Kiewik

Wandelen met andermans benen

OUDERKERK Ouderkerk. Wat is het toch een mooi dorp voor een wandelingetje. Herinneringen ophalen, kijken wat er is veranderd. Maar hoe moet dat als je niet meer zo goed ter been bent?

COHERENTE Misschien is er familie of zijn er kennissen om te helpen. Misschien niet. Maar in ieder geval is Coherente er! Voor de oudere die graag nog eens op pad gaat in de buurt, maar dat niet zo gemakkelijk op eigen houtje kan. Een van de activiteiten die welzijnsorganisatie Coherente organiseert voor senioren is het rolstoelwandelen.

WANDELING Enthousiaste en zorgzame vrijwilligers maken dit mogelijk. Eens per maand gaan zij aan de wandel met een groepje ouderen. De vrijwilligers houden van stappen en kunnen een rolstoel duwen. De ouderen zitten comfortabel, ‘s winters met een dekentje over de benen, en laten zich lekker rijden. De wandeling duurt ongeveer een uur en de routes variëren: door het oude dorp, op verkenning in de Benning, naar de Ouderkerkerplas, noem maar op; er zijn mogelijkheden bij de vleet. Meestal legt het groepje onderweg ergens aan voor een kopje koffie of thee.

WIE HEEFT ZIN? De wandeling is iedere derde dinsdag van de maand en begint om 14.30 uur. Het startpunt is bij het Dienstencentrum aan de Diederick van Haarlemstraat 3. U heeft geen eigen rolstoel nodig, daar zorgt Coherente voor. U kunt zelfs worden opgehaald. En het is allemaal gratis.

Heeft u zin gekregen? De volgende wandeling is op 18 februari. Maar u kunt zich nu al aanmelden: bij Coherente op nummer 020-4963673 of bij vrijwilliger Raymond op nummer 06-36568657.

Marion Kiewik