• Kees van Tilburg

Helden op Hengsten

OUDERKERK Kees van Tilburg presenteert zondag 10 november in de Amstelstroom zijn nieuwe boek 'Helden' op hengsten, verhalen over ruiterstandbeelden.
Zijn eerste boek (From Marcus Aurelius to Kim Jong-il), Engelstalig en nogal kostbaar was na ruim een jaar uitverkocht. Naar aanleiding van dit boek gaf Kees menige lezing. Hierbij bleek dat de vele verhalen die te vertellen zijn over de ruiterstandbeelden en de vele reizen naar maar liefst 56 landen die hij maakte om het boek te kunnen maken, dermate boeiend waren voor een breed publiek, dat hij besloot om die verhalen maar eens op te schrijven. Met als resultaat dit boek; Nederlandstalig en goed betaalbaar. Een boek van ruim 300 pagina's met honderden illustraties, waarvan het merendeel van de hand van de schrijver.

BESCHERMERS AMSTELLAND Kees van Tilburg was de oprichter en jarenlang de eerste voorzitter van Beschermers Amstelland. In die capaciteit muntte hij de term 'Hoofdstad van Amstelland' voor Ouderkerk aan de Amstel. Een benaming die met dankbaarheid werd overgenomen door velen waaronder de burgemeester van Ouder-Amstel. Sinds enige tijd ijvert Kees in het kader van de voorgenomen herinrichting van het centrum van Ouderkerk, voor het maken en het plaatsen van een ruiterstandbeeld van Floris V op 't Kampje. Een dergelijk beeld zou de historische betekenis van Ouderkerk benadrukken én 't Kampje de gewenste allure geven.
De presentatie van het boek op 10 november is 'uitverkocht', maar op 19 november geeft Kees van Tilburg een lezing bij Boekhandel Blankevoort op de Rembrandtweg in Amstelveen. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang presentatie 20.00 uur. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl en 020 6455694.