• Eigen foto

De Kleine kerk vertoont 'Never sorry'

DUIVENDRECHT In De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, wordt vrijdag 13 december om 20.00 uur de film 'Never sorry' vertoond. Deze documentaire uit 2012 van Alison Klayman gaat over de Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei (geboren in Peking, 1957), internationaal vermaard om zijn ambitieuze postmoderne kunstwerken en politieke provocaties.

Regisseur Klayman, zelf woonachtig en actief als journalist en filmmaker in Peking, was in de gelegenheid om hem van zeer dichtbij mee te maken. Ze volgde zijn voorbereidingen op grote exposities, intieme ontmoetingen met familieleden en zijn toenemende aanvaringen met de Chinese regering. De film onderzoekt de bijzondere combinatie van kunst en activisme waarmee Ai Weiwei, ondanks grote risico's, onophoudelijk pleit voor vrijheid van meningsuiting en vrije onafhankelijke media. Voor deze documentaire ontving Klayman een speciale juryprijs op het Sundance Film Festival 2012.

AMNESTY Na afloop van de film is er onder het genot van een drankje een nagesprek. Deze filmavond wordt georganiseerd in samenwerking met Amnesty International. Er zullen voorbeeldbrieven en Amnesty artikelen beschikbaar zijn. Amnesty International voert actie voor tien jongeren uit Canada, China, de Filippijnen, Nigeria, Zuid- Soedan, Mexico, Iran, Griekenland, Wit-Rusland en Egypte.