• Dat het leuk was, bleek wel uit alle blijde gezichten.

    WV Ouderkerkerplas
  • Zeilen in een Optimist.

    WV Ouderkerkerplas

8e groepers samen het schip in

OUDERKERK Zes studenten van de opleiding Sport, Management en Ondernemen hielden afgelopen week een speciaal watersportevenement voor de 8e groepers van Ouderkerk, bij de WV Ouderkerkerplas. Tijdens dit evenement gingen de scholieren samen met hun klasgenootjes de strijd tegen de elementen aan.

"Voor onze opleiding moesten wij een evenement organiseren. Wij dachten meteen dat het leuk zou zijn om met kinderen uit groep acht iets met water te gaan doen", aldus Maaike Boelen, één van de initiatiefnemers. "Om het voor iedereen leuk te laten maken, hebben we spelletjes op zowel het land als op het water georganiseerd."

En dat het leuk was, bleek wel uit alle blijde gezichten na afloop. De kinderen waren bijna niet meer terug te krijgen naar hun klas. Het weer zat gelukkig erg mee, waardoor de kinderen het niet echt heel erg vonden als ze bij het suppen (Stand up Paddling) in het water vielen. Daarnaast mochten de scholieren ook nog zelfstandig een stukje zeilen in een Optimist en waren er allerlei landspelletjes. Het evenement werd afgesloten met het enorm populaire buik glijden, waarbij sommige kinderen van top tot teen onder het zeepsop kwamen te zitten.

De WV Ouderkerkerplas zei meteen "ja" toen zij door de studenten benaderd werden. "Uiteraard wilden wij hieraan meewerken, want dit is een belangrijke doelgroep voor ons", vertelt Bob Reddering, bestuurslid en instructeur bij de WV Ouderkerkerplas. "Het is altijd super om met deze kids het water op te gaan. Het plezier dat ze met elkaar hebben, daar doe je het uiteindelijk voor."

De studenten hebben de 8e groepers een hele leuke ochtend of middag bezorgd en een aantal van hen enthousiast gemaakt voor het suppen en zeilen. Meer informatie over het watersporten bij de WV Ouderkerkerplas is te vinden op de website van de vereniging www.wvop.nl. Hier staat ook informatie over lessen en de legendarisch watersportkampen tijdens de zomervakantie.