Deel je nieuws

21 September, een nieuwe Lente!

Zaterdag 21 september, de eerste dag van de herfst, een kalfje geboren in de  RondehoepWest.

Gefotografeerd door Nico van den Berg.

GroenLinks hoort zorgen in Benning over plannen A9

GroenLinks Ouder-Amstel ging afgelopen zaterdag langs de deuren in de wijk Benning in Ouderkerk aan de Amstel. De partij wilde horen hoe de omwonenden in de wijk denken over de verbreding van de snelweg A9, de realisatie van een tankstation en de daarvoor geplande bomenkap bij hen in de buurt.

vv CTO '70 trapt af naar 100 jarig bestaan

Het belooft voor vv CTO '70 een bijzonder seizoen te worden want de vereniging staat aan de vooravond van het 100 jarig bestaan op 1 maart 2020. Het seizoen 2019-2020 staat dan ook in het teken van dit jubuleum, want hoe bijzonder is het om net elkaar 100 jaar te worden.

onderzoek nieuwbouw en huren zonnehof

Sinds inschrijving voor huren van een nieuwbouw woning of appartement in het Zonnehof is gestart hebben belangstellenden verhuurder en gemeente bedolven onder vragen. Tot op dit moment is publieke beantwoording ervan uitgebleven.

Naschoolse activitieten in Duivendrecht

Kleuterkunst 

VVD in Ouder-Amstel wil bomenkap A9 tot minimum beperken

De bomenkap die is toegestaan voor de verbreding van de A9 is blijkens de recente berichten ruimer dan in eerdere stukken van het Tracébesluit is gecommuniceerd. De VVD in Ouder-Amstel wil hier opheldering over.

VVD en OAA willen eerst participatie over de keuze voor een IKC

Het College van B&W heeft de gemeenteraad voorgesteld om een verdiepend onderzoek te starten naar de vestiging van een Integraal Kind Centrum (IKC) op het terrein van de Bindelwijk.

Het Dorpshuis van Duivendrecht: toen en nu Plek van Plezier

Er werd smakelijk gelachen om de vele oude foto’s die er te zien waren op de tien panelen in de hal van het Dorpshuis. De bezoekers van deze open monumentendag vermaakten zich zaterdag 14 september kostelijk met oude foto’s uit het archief van de Stichting Oud-Duivendrecht van o.a.

Wie wat bewaart, heeft ook wat

In de hal van het Dorpshuis in Duivendrecht is nog tot en met woensdag 23 september 2019  een selectie te zien van posters, foto’s en krantenartikelen uit de vele albums die Loes Turk, actief lid van de toenmalige culturele werkgroep van de Dorpsraad in Duivendrecht, aan Coherente naliet.

Pagina's