Verkeer en Vervoer

OUDER-AMSTEL Connexxion past vanaf donderdag 19 maart de dienstregeling aan in verband met de gewijzigde omstandigheden.
OUDERKERK Het Onteigeningsplan Amsteldijk-Noord ligt ter inzage voor de grond die de provincie Noord-Holland nodig heeft om de nieuwe weg tussen Amsteldijk-Noord en de Oranjebaan (N522) aan te leggen.
Advertorial
Hoe bepaal je de juiste pasvorm van het overhemd? Vroeger was het makkelijke te bepalen. Je had destijds twee verschillende soorten pasvormen: een recht model en een...
DUIVENDRECHT De nieuwe brug over de Kloostersingel is maandagochtend 2 maart geplaatst. Het weer werkte niet erg mee, maar dat gaf geen probleem voor het plaatsen van de brug. Jan van der Linden was erbij en maakte foto's van het plaatsen.
OUDER-AMSTEL Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft een verzoek van Amstelveen en Ouder-Amstel om de maximumsnelheid op de A9 ter hoogte van beide gemeenten te verlagen naar 80 km/uur afgewezen. Op grond van het wegontwerp en de functie van de A9 in het nationale wegennet ziet de minister geen aanleiding om de...
DUIVENDRECHT De nieuwe brug over de Kloostersingel, in het verlengde van het Waddenland, wordt maandag 2 maart geplaatst. Het plaatsen van de brug is onderdeel van de herinrichting van de Zonnehof en nieuwe school-thuis route. 
DUIVENDRECHT Nuon is bezig met het uitbreiden van het warmtenet waardoor de Zonnehof hier ook op kan aansluiten.
DEN HAAG Schiphol mag pleiten voor extra groei of tegen extra veiligheidsonderzoek, maar het kabinet trekt zijn eigen plan. "Daar ben je minister voor", zegt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur). Dat de groeimogelijkheden die ze de luchthaven biedt door Schiphol zelf zijn ingestoken, noemt ze "flauwekul".
SCHIPHOL Het omstreden kabinetsvoornemen om Schiphol te laten groeien tot maximaal 540.000 vluchten per jaar blijkt te zijn aangedragen door de luchthaven zelf. Dat blijkt uit correspondentie tussen Schiphol en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) die de Volkskrant verkreeg met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur ...
OUDERKERK Bij de bushalte aan de Jacob van Ruisdaelweg zijn deze week de werkzaamheden begonnen voor meer fietsparkeermogelijkheden.