Mensen

AMSTERDAM De levensloop van bijna 300.000 slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het toenmalige Koninkrijk der Nederlanden is sinds dinsdag digitaal beschikbaar. Het Netwerk Oorlogsbronnen, een samenwerkingsverband van meer dan twintig bronbeherende organisaties, heeft daarvoor de zoekdienst Oorlogslevens.nl gelanceerd.
AMSTERDAM Na jaren voor andere sportscholen te hebben gewerkt, koos Vincent Koot vorig jaar voor een eigen onderneming. Als franchisehouder is hij aangesloten bij Personal Fitness Nederland. "In Nederland zijn inmiddels zo'n tachtig ondernemingen die werken volgens het Fit for Life programma."
Advertorial
Hoe bepaal je de juiste pasvorm van het overhemd? Vroeger was het makkelijke te bepalen. Je had destijds twee verschillende soorten pasvormen: een recht model en een...
OUDERKERK Een jaar lang niets nieuws kopen, dat is een uitdaging, maar daarnaast ook een stap naar een duurzamer leven. "Vooral uit liefde voor tweedehands. Soms door zorgen over het klimaat", zo zegt ze zelf. Het doel voor 2020 voor Saskia Sampimon-Versneij uit Ouderkerk is een flinke uitdaging. Ze houdt haar avonturen, 'struggles' en...
OUDERKERK Sjors Spronk verruilde de wereld van grote infrastructurele projecten, waar miljoenen in omgaan en grote teams aan werken, voor een plek in het familiebedrijf, Spronk Openhaarden. Samen met zijn vader en neef bouwt en restaureert hij open haarden in het luxe segment.
DUIVENDRECHT Veiligheid, daar draait het werk van Jaap Bijl om. Maar dan wel op twee verschillende terreinen: hij houdt zich bezig met voedsel- en arbeidsveiligheid. "Ik geef trainingen en advies aan heel verschillende doelgroepen. Dat, in combinatie met de maatschappelijke relevantie, maken mijn werk heel leuk."
OUDERKERK Omgaan met faalangst, weinig zelfvertrouwen, woede en onzekerheid: kindercoach Maaike van den Busken helpt kinderen en hun ouders verder. "Ik wil de wereld voor kinderen een stukje mooier maken, dat is de reden dat ik de hulpverlening in ben gegaan." Ze heeft al tien jaar een praktijk. In 2016 heeft ze het Jeugdplein opgezet.
DUIVENDRECHT Ilse Godtschalk werkt met haar man en twee van hun kinderen voor hun eigen bedrijf Mediawegwijs. Met dit concept willen ze kinderen beter voorbereiden op toekomstige beroepen in de maatschappij van morgen. Ze laten docenten zien hoe ze nieuwe vindingen op een speelse manier kunnen integreren in lessen.
OUDERKERK Gastvrouw Corrie Andriessen en gastheer Wil Daane ontvangen al jaren de scheidsrechters en de bezoekende verenigingen namens sv Ouderkerk. Corrie, een niet weg te denken boegbeeld van sv Ouderkerk, is als eerste aan het woord.
OUDERKERK Vriendschap, samen zijn, dat is waar het om draait in het leven, vindt Elsbeth Oostendorp. Dankzij hond Guus kwam ze in contact met haar Egyptische buurtgenoten. Ook al ging de communicatie eerst moeizaam, nu is het Egyptische gezin een vast onderdeel van haar leven. "We hebben veel lol samen."