Mensen

DUIVENDRECHT Ronald de Munk werkt al 30 jaar in de kapsalon aan het Dorpsplein, die sinds 25 jaar van hem is. Toen hij klein was, wist hij al dat hij kapper wilde worden. En nog steeds doet hij het met veel plezier. "Het voelt niet als werk, het is hier heel gezellig." Vorige kandidaat Zbyszek Barczyk is benieuwd naar anekdotes van de kapper.
OUDERKERK Beja Boterman en Tiba Spaapen zijn de vrouwen achter De Ronde Uitvaart. Twee jaar geleden maakten ze een carrière switch en gingen ze samen het avontuur aan door hun eigen bedrijf te beginnen. Kees Bosman wil van hen weten: waar hebben jullie de energie en het doorzettingsvermogen vandaan gehaald om voor jezelf te beginnen?
Advertorial
Hoe bepaal je de juiste pasvorm van het overhemd? Vroeger was het makkelijke te bepalen. Je had destijds twee verschillende soorten pasvormen: een recht model en een...
OUDER-AMSTEL Ouder-Amstel kent veel vrijwilligers in allerlei takken van sport. Dat krijgt soms zelfs landelijke waardering en erkenning. Zo mocht Sonja Jansen zaterdag 9 november de Gouden K in ontvangst nemen.
DUIVENDRECHT Zbyszek Barczyk is dierenarts. Hij heeft al ruim 25 jaar een praktijk in Duivendrecht. Nog wel, want hij gaat er mee stoppen. Hij moet een knieoperatie ondergaan en zal een tijd uit de running zijn. Een opvolger heeft hij nog niet gevonden, dus waarschijnlijk moet de boel worden verkocht. "Dat is zuur."
OUDERKERK Penningmeester van sv Ouderkerk, actief voor de Lions, ijsclub en de wielerronde van Ouderkerk en drijvende kracht achter het tot stand komen van de skeelerbaan bij de Ouderkerkerplas: Kees Bosman. Ton Geijsel wil van hem weten: waarom deze toewijding?
OUDERKERK Tijdens de jaarlijkse barbecue voor de vrijwilligers op vrijdag 1 november nam Jan Coevert afscheid als voorzitter van de Stichting Vrienden van het Pontje.
DUIVENDRECHT Nico Lotte runt samen met zijn dochter Sacha eetcafé Lotgenoten aan de Rijksstraatweg in Duivendrecht. Hij doet dat al ruim 29 jaar. Het eetcafé voelt als een huiskamer, ook voor Nico zelf. "Ik begin hier 's ochtends met een kopje koffie en de krant." Jan Ruigrok Van de Werve vraagt hem in het vorige kettinggesprek: wat is je...
OUDERKERK Al twaalf jaar staat hij de laatste vrijdag van de maand in de keuken van het dienstencentrum: Arnold Baetings. Hij is kok voor Coherente en verzorgt het driegangendiner voor senioren. Hij is al een tijd op zoek naar een opvolger, maar die laat zich niet makkelijk vinden. Wie helpt hem uit de brand?