Lokaal

OUDERKERK Jo Blom reageerde op het artikel 'Pleidooi voor ruiterstandbeeld Floris V op 't Kampje'. Als historicus houdt zij er een andere mening op na dan Kees van Tilburg, de auteur van 'Helden op Hengsten'.
OUDERKERK Het is nog geen zwemweer. Toch beginnen binnenkort de voorbereidingen voor het zwemseizoen. Beheerders van buitenzwemwater kunnen namelijk subsidie aanvragen om de kwaliteit van het water te verbeteren.
Advertorial
Hoe bepaal je de juiste pasvorm van het overhemd? Vroeger was het makkelijke te bepalen. Je had destijds twee verschillende soorten pasvormen: een recht model en een...
OUDER-AMSTEL Het aantal verkeersdoden op kruispunten neemt toe, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Vorig jaar telde de politie in heel Nederland 172 dodelijke ongevallen. Een jaar eerder waren dat er nog 157. Kruispunten zijn sowieso gevaarlijk: in de afgelopen drie jaar raakten bij 16.000 ongelukken mensen gewond.
OUDER-AMSTEL De colleges van gemeente Amstelveen en Ouder-Amstel hebben een brief verzonden aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat, mevrouw Van Nieuwenhuizen. In deze brief staat een oproep namens de gemeenteraden om de maximale snelheid op de A9 te verlagen naar 80 km/u.
OUDERKERK Heeft er een Oerbos in Ouderkerk gestaan? Dat is de vraag die de werkgroep archeologie aan Professor Esther Jansma heeft gesteld naar aanleiding van een paar in Ouderkerk opgegraven bomen, afgelopen voorjaar. En hoe oud is de uitgegraven boom?
OUDER-AMSTEL Niet alleen dit Weekblad was het opgevallen: al sinds juni is er geen vergadering meer geweest van de raadscommissie Grote Projecten. Wij vroegen de voorzitter van de commissie, Wendela van den Brink-van Agtmaal (D66), hoe dat zit.
OUDER-AMSTEL Ouder-Amstel kent veel vrijwilligers in allerlei takken van sport. Dat krijgt soms zelfs landelijke waardering en erkenning. Zo mocht Sonja Jansen zaterdag 9 november de Gouden K in ontvangst nemen.
DUIVENDRECHT Zbyszek Barczyk is dierenarts. Hij heeft al ruim 25 jaar een praktijk in Duivendrecht. Nog wel, want hij gaat er mee stoppen. Hij moet een knieoperatie ondergaan en zal een tijd uit de running zijn. Een opvolger heeft hij nog niet gevonden, dus waarschijnlijk moet de boel worden verkocht. "Dat is zuur."