Dieren

OUDERKERK Yvonne Geijsel maakte deze foto dinsdagmorgen 7 januari op de Holendrechterweg. Meerkoeten koesteren zich in de winterzon.
WAVER Lezer Rieneke Kroese stuurde ons deze bijzondere foto van een gans bij de Waver.
Advertorial
Hoe bepaal je de juiste pasvorm van het overhemd? Vroeger was het makkelijke te bepalen. Je had destijds twee verschillende soorten pasvormen: een recht model en een...
OUDERKERK Blijkens bijgaande foto is de invasie uit Afrika en India, van deze groene exoot, oftewel de Halsbandparkiet, meer dan geslaagd. Er is veel belangstelling voor de zadenkrans. Nummertje trekken en op je beurt wachten.
OUDERKERK Dirk de Vries ontdekte vorige week in zijn tuin aan de Hoofdenburgsingel een Halsbandparkiet. De vogel zat op een zadenklok. "Een nieuwe Klokkenluider? Weer iets mis bij de Belastingdienst? aldus de Vries.
DUIVENDRECHT Jan van der Linden maakte deze aandoenlijke foto. "Deze week kwam ik dit prachtige plaatje tegen van twee honden, die trouw zaten te wachten op hun baasje. Die was boodschappen aan het doen in de Plus supermarkt op het Dorpsplein. Schitterend toch?"
OUDERKERK De natuur blijft inspireren. Liesbeth van Dongen fotografeerde deze twee jonge zwanen bij de Ouderkerkerplas. Statig zwommen zij samen op, waardoor als het ware een spiegelbeeld te zien was.
AMSTELVEEN Dierentehuis Amstelveen zoekt een nieuw thuis in een groene omgeving voor Sandy, een teefje van 1 tot 3 jaar.
DUIVENDRECHT Rieneke Kroese werd door haar overbuurman geattendeerd op een mooi fotomoment. Hij belde bij haar aan en riep: "Je moet meteen komen. Als je nu iets wilt fotograferen, voordat de boer ze naar binnen haalt!"  Volgens hem was het een primeur. In het mooiste deel van Duivendrecht was namelijk een koe net van twee kalfjes bevallen. En...
OUDERKERK De Ouderkerkerplas is vanaf maandag 28 oktober weer een rustgebied voor overwinterende watervogels. De wandelpaden aan de zuid- en oostzijde zijn van dinsdag 15 oktober tot medio april 2020 afgesloten voor publiek.