Marathon Jaap Edenbaan.Met o.a. één tweede plek (Gijs de Nooij) en twee maal een derde klassering (Philip Wagenaar / Arie Blijleven) scoo

09-11-2019, 15:33 | Lezersnieuws | Bart

De M4 opent deze avond het bal. Een compact peloton strijdt vanaf de start om de goede posities. Bijna gewoontegetrouw is Kees Bosman weer aanstichter van het nodige spektakel. Arie Blijleven rijdt tactisch gezien heel anders. Hij moet, zoals hij zelf formuleert, eerst op stoom komen en blijft daarna loeren op een actie om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Nu is het weer niet anders. Waar het er op lijkt dat Kees als eerste Amstelbochter zal finishen is het toch weer Arie die als derde over de streep glijdt. Op enkele meters gevolgd door Kees die beslag legt op de zesde positie. Martin van der Esch finisht in zijn eerste wedstrijd van het seizoen op positie 38.

Door deze scores eist Arie de eerste plaats en Kees de derde plaats op in het tussenklassement!

 

Daarna de combiwedstrijd M1/M2. Bij de M2 rijden Henk Portengen en Gijs de Nooij slim en sterk van voren. Ron Brandse daar iets achter. Verschillende ontsnappingen en kort voor het einde een koploper die toch nog door een andere rijder wordt ingehaald. Daarachter het aanstormende peloton met Gijs de Nooij op kop. Gijs eist daarmee overtuigend de tweede plaats op. Henk Portengen finisht als twaalfde, gevolgd door Ron Brandse op stek 20. René Markus is dan al afgehaakt.

 

Bij de M1 ook een leuke strijd om de punten. Uiteindelijk rijden er vijf rijders op kop die het peloton op een rondje hebben gezet. Verder nog een groepje dat ook nog strijd levert voor een goede klassering. Paul Kuijer eindigt op positie veertien en Auke Broex finisht als twintigste. Pim Bonstra moet voortijdig afhaken en Ouderkerker Marc van der Maarel finisht op de negende plaats.

 

En dan als klapper van de avond de grootste groep: de M3. Van start tot finish laat Philip Wagenaar zien dat hij de te kloppen man is. Voluit strijdend laat hij het publiek zien dat het met de conditie en wedstrijdinzicht meer dan goed zit. Maar blijft hij overeind? De snelheid wordt alleen maar hoger en de spanning begint dan ook een woordje mee te spelen. Maar hij weet overtuigend zijn wedstrijd te beëindigen en scoort een derde plek. Peter de Nooij slalomt zich naar een twaalfde plaats. Bart Gietema (16) en Erik Evers (29) scoren ook nog punten. Kathleen Thomaes (35) en Remko van Roekel (43) finishen ook nog keurig in het peloton maar grijpen naast de punten.

 

Voor alle (individuele) uitslagen, zie de site van De Amstelbocht (www.amstelbocht.nl).