• Park Zonnehof 2010

    Chris van der Linden

Amsterdamse Nieuwbouwdag

11-10-2019, 15:14 | Lezersnieuws | Chris

Nog geen week geleden namelijk op 5 oktober 2019 is er de mogelijkheid geweest om in het dorpse Duivendrecht enkele riante huurwoningen aan de Lunaweg voor gezinnen in Duivendrecht te bezichtigen.

"De eengezinswoningen van Park Zonnehof hebben woonoppervlaktes van circa 118 tot zo'n 163 vierkante meter. Afhankelijk van de grootte van je huis beschik je over vier, vijf of zes kamers. De woningen worden opgeleverd met een complete keuken (met inbouwapparatuur) en fraai sanitair. Bijna alle eensgezinswoningen hebben een achtertuin, sommige ook een ruim dakterras. Ze zijn daarnaast heel energiezuinig, mede dankzij zonnepanelen op het dak. Dat scheelt in je energierekening. De huurprijzen beginnen bij 1.740 euro per maand. Dit is inclusief parkeerplaats."

Inwoners van Ouder-Amstel waren hiervan niet op de hoogte. Niet via gebruikelijke gemeentelijke bekendmakingen en ook niet via andere kanalen. Enkel de site van 'Amsterdam Woont nieuwbouw in de regio' berichtte over deze mogelijkheid tot bezichtiging.

Een zeer rare gang van zaken maar gelukkig zijn er politieke partijen in Ouder-Amstel die reeds aangekondigd hebben tekst en uitleg van het College te willen over de hoogte van de huren in Park Zonnehof.