• Hondenbeet bovenbeen hardloper

    Judith

"Nee hoor, dat heeft mijn hond niet gedaan!"

14-11-2019, 13:37 | Lezersnieuws | Judith

Ik hou enorm van de Ouderkerkerplas net zoals vele andere natuur-, sport-, recreatie- en ook hondenliefhebbers. Helaas eindigde mijn hardlooprondje Ouderkerkerplas vanochtend niet zo plezierig.

Toen ik een mevrouw met haar loslopende honden passeerde, hardlooptempo  uit voorzorg al teruggeschroefd in wandeltempo, rende een van haar honden naar mij terug en beet in mijn bovenbeen. Toen ik de mevrouw riep was haar reactie “Nee hoor, dat heeft mijn hond niet gedaan!” en liep weer door. Ik was zo verbouwereerd dat ik mijn broek naar beneden afstroopte om de schade op te nemen en zag duidelijk de hondenbeet. Toen ben ik haar toch maar achter na gelopen en was haar opmerking:  “Laat maar zien dan!” Verbouwereerd stond ik even later in mijn onderbroek, mijn hardloopbroek op mijn knieën om de beet in mijn bovenbeen te laten zien, maar nog steeds had haar hond het niet gedaan…

Dit is nu de derde keer dat ik met een hondenbijtincident wordt geconfronteerd bij de Ouderkerkerplas. Eenmaal betrof het onze zoon, toen nog in de basisschoolleeftijd, en tweemaal ben ik gebeten. Het betrof telkens loslopende honden die op de recreant af komen rennen. En het probleem is altijd de communicatie - of liever gezegd geen of een ronduit vervelende communicatie - met de eigenaren als iets dergelijks gebeurd. Er wordt geen verantwoordelijkheid voor het gebeurde genomen, geen oprechte excuses aangeboden, geen interesse getoond in hoe erg de schade is, er wordt geen hulp aangeboden en de keer met onze zoon keek de hondeneigenaar van afstand toe hoe hij werd gebeten en deed helemaal niets. Bij aanspreken op wordt er zelfs boos en nors gereageerd door de eigenaren en ik hou er een onveilig en rotgevoel aan over. 

Beste liefhebbers van de Ouderkerkerplas, iedereen wil genieten van het natuurschoon, maar laten we ook rekening houden met elkaar en zorgdragen voor de veiligheid zodat het voor iedereen leuk blijft om een rondje Ouderkerkerplas te doen!