VVD: Plofkraak bevestigt noodzaak extra veiligheidsmaatregelen

14-10-2019, 16:49 | Lezersnieuws | Frans

Ouderkerk werd afgelopen week opgeschrikt door een plofkraak. De VVD-fractie van Ouder-Amstel reageert geschokt en leeft mee met de omwonenden en ondernemers. “Dit draagt niet bij aan het gevoel van veiligheid onder de inwoners van onze gemeente” aldus Marten Hilbrands, raadslid VVD. De VVD pleit al langer voor meer inzet van politie, handhavers en camera’s in de avond en nacht. Tijdens de raadsvergadering van 26 september jl. nog toen het meerjarenbeleidsplan integrale veiligheid werd behandeld. Naar aanleiding van het incident zal de fractie het college opnieuw verzoeken meer maatregelen te nemen. 

Een incident als dit legt het dagelijks leven stil, betekent een hoop schade en ellende en roept de vraag op wat hierna kan volgen? De VVD wil al langer meer maatregelen om de veiligheid in Ouder-Amstel te verbeteren. “Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel” zegt Hilbrands (VVD). “Wij hebben tijdens de raadsvergadering van vorige maand nog gepleit voor het plaatsen van slimme camera’s en andere maatregelen zoals meer aanwezigheid van politie en boa’s in de avond en nacht. Maatregelen die de zichtbaarheid en pakkans vergroten. Het college vond dit echter niet nodig, omdat de gebruikte cijfers geen toename van incidenten laat zien.” 

Voor de VVD is met deze recente plofkraak een grens overschreden. Tijdens de komende raadsvergadering van 31 oktober zal de fractie het college een aantal stevige vragen hierover stellen en inzetten op verbeteringen. Hilbrands: “De gemeenten om ons heen beveiligen zich steeds beter. Als wij niets doen wordt Ouder-Amstel daardoor steeds kwetsbaarder en verwachten we dat we vaker worden opgeschrikt door heftige incidenten als deze plofkraak. Het is feitelijk heel simpel, een crimineel pakt de plekken waar de pakkans het kleinst is. Wij moeten daarom als gemeente onze inwoners beschermen tegen criminelen. Als omliggende gemeenten slimme camera’s plaatsen, kunnen wij niet achterblijven.”

De ABN AMRO geldautomaat is de enige openbare automaat die er in Ouderkerk nog is en 24/7 gebruikt kan worden. De VVD zou het erg jammer vinden als de geldautomaat na deze gebeurtenis niet meer terug komt. Hilbrands: “dat heeft ook grote gevolgen voor ouderen, want juist die maken veel gebruik van deze automaat”.