• - Meer aandacht voor emancipatie, bijvoorbeeld door coming out dag - .

    PR / Robin van Lonkhuijsen

GroenLinks, Ouder-Amstel Anders, D66, PvdA en Natuurlijk Belang vragen aandacht voor vrouwen-emancipatie

19-11-2019, 10:48 | Lezersnieuws | Linda

OUDERKERK AAN DE AMSTEL GroenLinks, Ouder-Amstel Anders, D66, PvdA en Natuurlijk  Belang hebben in de raadsvergadering van 14 november een motie ingediend om aandacht te vragen voor vrouwenemancipatie. In de motie vragen zij om aandacht te besteden aan Internationale Vrouwendag, en als  gemeente zelf te kijken of er dingen zijn die de eigen organisatie kan doen om gendergelijkheid te verbeteren. De gehele raad stemde voor. 

Linda Muusses, GroenLinks: “Veel mensen denken dat Nederland het heel goed doet, maar niets is minder waar. Ik licht een voorbeeld uit: de World Economic Forum maakt elk jaar een  ranglijst van gendergelijkheid waarin ze zaken als economische deelname, gezondheid en overlevingskansen, politieke macht en onderwijs meewegen. Nederland stond in 2018 op plek 27, na Bolivia, Laos en Wit-Rusland. Tijd dus dat er meer aandacht voor komt. Als gemeente die  nu extra aandacht geeft aan emancipatie, bijvoorbeeld door coming out dag en de herdenking van Elieser, zou het ons dus passen ook aandacht te besteden aan gendergelijkheid.”

Paulette Koek, Ouder-Amstel Anders: “Ouder-Amstel Anders is voor gelijkberechtiging van  vrouwen op juridisch, politiek, economisch, sociaal en cultureel vlak. Dat is dan ook de reden dat wij deze motie samen met andere partijen hebben ingediend.”

Sybrig van Keep, D66: “We moeten ervoor zorgen dat onze gemeente een goede en veilige plek is en blijft om te werken en te wonen.” 

Jan Alberts, PvdA: “Vrouwen en mannen emancipatie blijft ook nu van belang. Vrouwen staan  echt nog op een achterstand. Dus is het van belang om ook onze kinderen sterk te maken voor  de gelijkheid van mannen en vrouwen. Internationale vrouwendag is en blijft daarom ook van belang.” Jacques Bos, Natuurlijk Belang, vult aan: “Wij zijn het hiermee eens, en hebben in  de motie aangedragen om ‘vrouwen en mannen’ te vervangen voor ‘mensen’, waardoor de  opdracht breder wordt.”