• Kandidaat raadslid van de VVD Ouder-Amstel Frans Slats op het Kampje in Ouderkerk a/d Amstel

    Frans Slats

VVD wil meer woningen voor jongeren en ouderen uit Ouder-Amstel

11-03-2018, 23:07 | Lezersnieuws | Frans

De woningmarkt in Ouder-Amstel zit helemaal op slot. Er staan nauwelijks huizen te koop. Jongeren moeten veel langer thuis blijven wonen dan gewenst en ouderen kunnen geen toegankelijke woningen vinden waar ze zelfstandig kunnen wonen. De VVD in Ouder-Amstel wil dat veranderen en zorgen dat deze groepen uit Ouder-Amstel voorrang krijgen op een deel van de woningen.

 

De huizenprijzen in Ouder-Amstel zijn de laatste jaren fors gestegen. Dat komt doordat de vraag naar woningen veel groter is dan dat er woningen te huur of te koop staan. Het gevolg is ook dat het voor jongeren uit Ouder-Amstel vrijwel onmogelijk is om een betaalbare woning te vinden in de gemeente als zij het huis uit willen gaan. Ook voor ouderen is er weinig aanbod. Als er al een appartement te koop staat dan is deze binnen hele korte tijd verhuurd of voor een fors bedrag verkocht.

 

De VVD wil zorgen dat jongeren en ouderen uit Ouder-Amstel ook in de gemeente kunnen blijven wonen. Kandidaat-raadslid voor de VVD Frans Slats: “In de eerste plaats moet er in de gemeente gebouwd worden voor de huidige bewoners. Jongeren blijven nu veel langer thuis wonen dan zowel zij als hun ouders zouden willen of ze verhuizen noodgedwongen naar een ander gemeente. Dat moet en kan anders door hun voorrang te geven op woningen.”

 

Ook voor ouderen uit onze gemeente wordt er volgens de VVD te weinig gebouwd. Kandidaat-raadslid Frans Slats (VVD): “Er zijn nauwelijks geschikte woningen voor ouderen om naar door te stromen. Als er een appartement te koop staat dan wordt deze vaak boven de vraagprijs verkocht, omdat het aanbod zo laag is. Hierdoor is het voor veel ouderen onmogelijk om vanuit hun huidige woning door te stromen. Daardoor blijven ze ook weer langer dan gewenst in hun woning wonen die dan dus ook niet beschikbaar komt voor anderen of erger nog de ouderen worden gedwongen te verhuizen naar een andere gemeente. Daar moet wat aan gedaan worden.”

 

De VVD wil dat dit plan verder uitgewerkt wordt en zo snel mogelijk geïmplementeerd. Slats (VVD): “ Er zijn volop bouwplannen in de gemeente. Dit is het moment om wat te veranderen, want anders laten we een grote kans om snel woningen te reserveren voor onze bewoners verloren gaan.”