VVD wil fietspad aan beide kanten Amstelbrug

12-02-2018, 09:20 | Lezersnieuws | Barbara de Reijke

Ondanks dat het provinciaal inpassingsplan voor de Amstelbrug al is vastgesteld, zoekt de VVD Ouder-Amstel naar mogelijkheden om toch een fietspad aan beide kanten van de brug te realiseren. De VVD heeft daarover raadsvragen gesteld aan de verantwoordelijke wethouder Rineke Korrel (CDA).

Fred Rienstra, Kandidaat raadslid van de VVD, geeft aan: "Het is voor ons onbegrijpelijk waarom er niet goed gereageerd wordt op de mening van de inwoners. Er is al eerder aangegeven dat de toegankelijkheid voor minder-validen echt een probleem zou worden. Als je trappetjes maakt op het voetgangerspad, kan je niet meer met bijvoorbeeld de kinderwagen over de brug lopen. Je zou dan over het fietspad moeten gaan lopen. Het fietspad op de Amstelbrug wordt nu al zeer intensief gebruikt. Het aantal fietsers wat over de brug rijdt tijdens de spits is enorm. Voetgangers met kinderwagens maken de situatie dan echt niet veiliger. Daarbij zie je dat nu al veel fietsers over het voetpad rijden wat duidelijk aantoont dat er een behoefte is aan een fietspad aan beide zijden van de brug."

De VVD fractievoorzitter Barbara de Reijke heeft raadsvragen gesteld over de situatie en gevraagd welke mogelijkheden er nog zijn om de situatie aan te passen. Hoewel de financiering en het project bij de provincie ligt, moet naar mening van de VVD de gemeente een duidelijk geluid laten horen. De onvrede die onder de inwoners leeft over de situatie toont duidelijk aan dat er meer tegengas gegeven moet worden.