• Hoe raak je de bal?

    Stichting Coherente
  • Oefenen met de bal.

    Stichting Coherente
  • Luisteren naar de volleybalregels.

    Stichting Coherente

Volleybal weken starten

02-11-2017, 14:51 | Lezersnieuws | Joëlle Goudsmit

In Ouderkerk aan de Amstel staat de maand november in het teken van de volleybalweken. Zowel op school als na schooltijd zijn er verschillende volleybalactiviteiten. Alle leerlingen van het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool van groep 4 tot en met 6 hebben deze maand een volleybaltoernooi. De leerlingen uit groep 7 en 8 maken kennis met smashball en kunnen zich ook aanmelden voor de Smashball Open.

Volleybalclinics ter voorbereiding op het volleybaltoernooi

Tijdens de gymles krijgen de leerlingen een clinic van Volleybal Vereniging Ouderkerk om te oefenen voor het volleybaltoernooi. Vorige week was de eerste clinic op de Jan Hekmanschool. Er werden allemaal oefeningen gedaan om de bal beter te leren kennen. Ook leerden de leerlingen de regels en werden er korte partijtjes gespeeld.

Welke school wint de wisselbeker?

Het volleybaltoernooi is in sporthal de Bindelwijk waar alle leerlingen van het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool bij elkaar komen.

Het eerste toernooi is voor de leerlingen van groep 4. Dit toernooi is op vrijdag 17 november van 8.30-11.00 uur. Op donderdag 23 november in de ochtend van 9.30-12.00 uur is er een toernooi voor de groepen 5 en in de middag van 13.00-15.00 uur is het toernooi voor groep 6.

De groepen 7 en 8 krijgen in het nieuwe jaar een volleybalclinic met aansluitend een volleybaltoernooi. Ook de scholen in Duivendrecht krijgen in het nieuwe jaar de volleybalweken.