• Wieger Göbel op kop van het peloton

    Amstelbocht

Veel Amstelbocht jeugd bij NK Marathon

19-02-2018, 22:31 | Lezersnieuws | amstelbocht

Op zaterdag 17 februari werd het NK Marathon voor de jeugd gereden op de Irene Wüst baan in Tilburg. 's Morgens om 11 uur klonk het startschot voor Tobias Elshof, met het rondebord op 6. Tot zijn grote teleurstelling viel Tobias in het gedrang. Melle Jongsma, pupil A, moest 15 ronden rijden, Melle kwam heel goed door de eerste serie heen waar hij 9-de werd. Hij mocht dus door naar de finale. Daar reed hij zeer sterk en finishte als 11e.

Daarna mocht Mees van Duren het laten zien. Hij stond tussen 49 andere sterke junioren C jongens klaar voor de marathon over 25 ronden. Mees reed heel goed mee, zat zoals gewoonlijk voorin, achterin, en in het midden. Mees werd 34ste, in een groot peloton met hoog tempo. Vervolgens stond Eveline Hermsen aan de start, die al vroeg aanwezig was om iedereen aan te moedigen. De dames reden 35 ronden. Het tempo lag direct al heel hoog met veel ontsnappingen. Eveline heeft zeker record rondetijden gereden over de eerste 10 ronden op dit geweldige ijs.

Heleen Compier, junioren B, reed ook fantastisch. Het ging snel maar ze wist iedere keer het gaatje weer te dichten. Heleen liet zich zelfs even op kop zien en werd uiteindelijk 28ste.

Als laatste kwamen de Junioren B Amstelbocht jongens op het ijs. Terence Brandse, Bart van Duren , Wieger Göbel en Thijs Wagenaar moesten 35 ronden rijden. Helaas werd Terence in de 7e ronden onderuit gereden. Thijs Wagenaar en Bart v Duren reden prima mee. Het werd een hele spannende wedstrijd met als hoofdrol speler Wieger Göbel, die zag zijn baanselectie vriend Ivar Immerzeel (Wilnis) wegrijden. Immerzeel had een gaatje met een mede vluchter, Wieger besloot het tempo te drukken. Dit deed hij zo goed dat Ivar al snel een gat had van een halve ronde. Veel pogingen werden ingezet om ook uit het peloton te onsnappen, maar het lukte lukte steeds om vluchters bij te halen en weer het tempo te drukken. Zo kon Ivar samen met de latere winnaar een ronde pakken. Het peloton moest met 29 ronden afsprinten voor de 3e plek. Chapeau voor Wieger, zijn werk zat er op. Bart v Duren kon goed mee en werd 31e, Ook Thijs heeft knap gepresteerd en finishte als 38e.

Wat een knappe prestatie van onze Amstelbocht Marathon kanjers. En wat mooi om als supporter een Nederlands kampioenschap mee te maken , waar de Bergsma's in de dop rond racen.