• folder van buurtgezinnen voor de herkenning

    buurtgezinnen.nl

Steungezinnen gezocht

27-06-2018, 17:22 | Lezersnieuws | nicole

Soms zit alles tegen…..problemen stapelen zich op in een gezin en het wordt steeds moeilijker om alle ballen hoog te houden. Er hoeft dan maar iets te gebeuren of de emmer loopt over. En niet iedereen heeft familie of vrienden in de buurt om op terug te vallen. Buurtgezinnen.nl is er voor deze gezinnen, een landelijke organisatie die ook in de gemeente Ouder-Amstel actief is.

Buurtgezinnen.nl koppelt gezinnen die overbelast zijn (‘vraaggezinnen’) aan gezinnen in de buurt die ondersteuning willen geven (‘steungezinnen’). De gezinnen maken samen afspraken over de invulling van de ondersteuning. Dat kan variëren van het opvangen van de kinderen op een bepaalde dag in de week, hulp bij huiswerk, het bieden van een rustige huiswerkplek, halen en brengen naar de sportclub, tot het samen op stap gaan om iets leuks te doen.

Momenteel zijn er vraaggezinnen in Ouder-Amstel waar wij een steungezin voor zoeken. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met mij op, Nicole van der Spek, coördinator in Ouder-Amstel:

E-mail: nicole.vdspek@buurtgezinnen.nl

Tel: 06-22847481

Of kijk op de website of de facebook pagina:

www.buurtgezinnen.nl

Facebookpagina: www.facebook.com/buurtgezinnen.nlinOuder-Amstel