• Tai Chi

    Coherente

Start Tai Chi Chuan / Qigong lessen Duivendrecht

09-01-2019, 16:48 | Lezersnieuws | margit

Op maandag 14 januari starten nieuwe cursussen Tai Chi  in het Dorpshuis in Duivendrecht, zowel voor beginners als voor ervaren deelnemers. 
De lessen bestaan uit een gedeelte TaichiChuan en Qigong. De specifieke oefeningen zorgen voor rust, soepelheid, concentratie en coördinatie en zijn ook heel geschikt voor ouderen.

TaichiChuan is een Chinese bewegingsvorm en komt voort uit de vechtkunst. Chuan staat voor vuist.

De bewegingen, die samen de ‘vorm’ maken, worden langzaam en geconcentreerd uitgevoerd en draagt bij tot lichaamsbewustzijn en een betere houding. De bewegingen goed uitgevoerd zijn soepel en ontspannen, maar het vraagt geduld en oefening om zover te komen.

In elke beweging ontwikkel je ontspanning en kracht, die gebruikt kan worden in contact met een ‘tegenstander’.

Een correcte houding lost blokkades op in het lichaam. Taichi beoefenen draagt daardoor bij tot een gezonder lichaam en brengt geest en lichaam in balans. Samengevat wordt door het beoefenen van Taichi  het lichaam meer in balans gebracht, de houding verbeterd, het concentratievermogen vergroot, neemt ontspanning in het lichaam en het zelfvertrouwen toe.

Qigong bestaat uit een serie oefeningen, die inwerken op de energiepunten en -banen van het lichaam, waardoor de qi beter gaat stromen, vitaliteit en weerstand toenemen. De ademhaling speelt een belangrijke rol in de beoefening van Qigong. De oefeningen zijn niet moeilijk aan te leren.

De lessen worden gegeven door Ans Rodenburg. Zij beoefent TaichiChuan ruim 30 jaar en geeft les sinds 1989. Sinds 2013 is Ans gecertificeerd docent TaichiChuan in de vorm van Huang Sheng-Shyan. Deze vorm wordt door Wee Kee Jin uit Nieuw Zeeland geleerd aan de studenten in Europa. Wee Kee Jin bezoekt Nederland 2x per jaar en verzorgt wekelijkse workshops.

Voor meer informatie en aanmelden: www.coherente.nl/cursussen of 020 699 31 64. Een proefles is mogelijk!