• dansende koeien

    H. Dornseiffen
  • naar buiten stormende koeien

    H. Dornseiffen
  • Wie is er de Baas?

    H.dornseiffen

Staldeuren open op de boerderij bij raadslid Peter Roos

15-04-2018, 22:37 | Lezersnieuws | Peter

Onder toeziend oog van de burgemeester, een aantal raadsleden en andere belangstellende, hebben Arjan en Peter Roos op zaterdag morgen 14 april de staldeuren voor weer open gedaan, zodat de melkkoeien voor het eerst dit jaar weer de wei in konden.

De koeien lieten de toeschouwers een mooie show zien, staarten in de lucht en met gekke sprongen stormde ze de weide in. Na een kwartiertje was de rust weer gekeerd en liepen de meeste koeien al weer rustig te grazen.

 

Peter Roos: de Ronde Hoep is al mooi,  maar met een koppel koeien in het in het land, is de polder nog mooier! Het is voor ons altijd een bijzonder moment, als de koeien voor het eerst weer naar buiten gaan. Ik vind het zo wie zo heel bijzonder om de enorme groeikracht van de natuur om je heen te zien, na de late kou dit voorjaar, is er nu echt een groeispurt aan de gang. De knoppen aan de bomen staan op barsten om uit te komen, overal zie je vogeltjes rondvliegen met takjes en ander nest materiaal, in de polder is ook weer volop activiteit van de weide vogels. Op ons bedrijf zijn de eerste  kievietsnesten al weer gevonden. Ik hoop dat dit de opmaak is naar een mooi en groeizaam weide seizoen.